Med denne pris ønsker Nordfyns Erhverv og Turisme at anerkende personer, som dyrker motion og holder sig aktive med en positiv involvering i sporten – både på og uden for banen – og som tager ansvar for at skabe et godt idrætsmiljø i samspil med andre. Gode holdkammerater og et godt sammenhold er afgørende elementer i et stærkt foreningsliv.

Alle har kunne indstille deres holdkammerat til prisen, og ud fra indstillingerne er 3 nominerede kandidater udvalgt.

Thomas Nielsen, Birkende BK
Thomas gør sig primært på klubbens Serie 4-hold, men er bestemt heller ikke et sjældent ansigt på Old Boys-holdet. Selvom Thomas ikke er en fast del af holdkortet hver gang, på trods af hans iver for at spille, er han altid at finde til samtlige klubbens kampe. Om ikke på banen, så på sidelinjen - og uanset hvad, møder han altid sine klubkammerater med et stort smil. Thomas er heller aldrig bleg for at nappe de "sure" tjanser, som at pumpe bolde, fylde vanddunke osv. Det klares uden det mindste brok. Thomas bakker i det helt tage meget op om sine holdkammerater. Så meget at han af egen lomme har købt førstehjælpskit, diverse kølebags, sportstape varmecreme osv.

I indstillingen fremgår det at:

"Thomas er en rigtig guttermand og en fantastisk holdkammerat både på og uden for banen".


Nicole Hummelgaard, Skamby BK
Nicole er indstillet af et samlet kvinde seniorhold i Skamby BK. Udover at være holdets anfører er hun en ildsjæl udover det sædvanlige, som altid går en ekstra mil for alt og alle i Skamby BK. Hun tager et stort ansvar både i sociale sammenhænge, ved indsamlinger og festugen - for ikke at tale om arbejdet som klubbens kasserer. Men det er først og fremmest i kraft af hendes venlige og humørfyldte personlighed, at hun er indstillet. Holdkammeraterne beskriver hende som en spasmager, som ikke er bleg for at fyre en joke af og som i kraft af sin lune personlighed skaber god stemning og får nye og gamle til at føle sige velkomne på holdet. Også på banen trækker hun et stort læs med en stor løbekapacitet og en fantastisk holdånd - også hvis der er kamp to dage i træk! Det aftvinger stor respekt hos holdets spillere - også de yngre. Som holdets gavekasseansvarlige er hun opmærksom på, når der er en fra holdet, der skal have en hilsen – uanset om det er ved sygdom, eller når der er noget, der skal fejres. Også ved fællesspisning på holdet, tager hun stort ansvar og stiller sig såmænd klar til at lave maden fra bunden... og hun husker alle de særheder holdkammeraterne har, så alle kan spise med. 

Holdkammeraterne skriver:

"Hun er god til - på holdets vegne - at anerkende andre omkring holdet fx formandens kone, der gør ekstra rent efter en spillerfest, ligesom hun køber gaver til trænere og holdleder mm.

"Hun er om nogen med til at sikre fællesskabet på tværs af alder og interesser – og det binder holdet sammen."


Thomas Wortmann, Kildemosens BK
Thomas er en rigtig "publikumsyngling" blandt holdkammeraterne, som tre år i træk har kåret ham som årets kammerat på holdet. Thomas spiller en stor rolle i det gode samarbejde, der er mellem klubbens tre herrehold - ikke mindst i kraft af sine store synlighed i klubben. På trods af en række skader, der har holdt ham ude af banen, har Thomas alligevel brugt meget af sin tid i og på klubben, og han ser stort set alle klubbens kampe, ligesom han ikke er bleg for at stille bil til rådighed, hente kamptøj og udstyr eller hjælpe til på sidelinjen som bl.a. holdleder. Når han ikke er skadet, er Thomas med til samtlige træningspas, og han indretter alle weekender og hele sit familieliv således, at han altid kan deltage i kampene. Desuden sørger han for aldrig at have en "bagkant". Han vægter nemlig det sociale højt, og man ved jo aldrig, hvor længe 3. halvleg kan trække ud.

I indstillingen lyder det:

"Thomas er en ægte og god holdkammerat, der forstår at bidrage til og værne om fællesskabet"

Hvordan og hvornår kåres en vinder? 
Blandt de tre nominerede udvælger Nordfyns Erhverv og Turisme vinderen, som offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 27. oktober.

Vinderen modtager et gavekort på kr. 6.000,- til en Handelsstandsforening på Nordfyn efter eget valg. 

De 2 øvrige kandidater modtager begge et gavekort på kr. 2.000,- til en Handelsstandsforening på Nordfyn efter eget valg.