DBU Fyn og Albani ønsker sammen at hædre en fodboldleder på Fyn, der har ydet et stort arbejde i sin klub.

De nominerede til årets pris er:

Kenneth Sørensen, formand FC Kurant
Kenneth er en mand, der påtager sig et kæmpe ansvar i FC Kurant, hvor han besidder både officielle og uofficielle poster som formand, herretræner, kvindetræner, børnetræner, stævneansvarlig, baneopkridter, sponsoransvarlig og mange flere. Det har han gjort i sine snart 25 år som formand i klubben, og han var faktisk en af initiativtagerne til at få klubben op at stå tilbage i 1997. Siden er klubben vokset fra ét hold til 172 registrerede fodboldspillere. Senest er ca. 50 pigespillere kommet til efter bl.a. et ihærdigt og målrettet arbejde af formanden, som tog initiativ til en pige-arbejdsgruppe i klubben. Det har kastet en række aktiviteter af sig, som har fungeret som en magnet på områdets piger. Kenneth er generelt en af bagmændene bag et højt aktivitetsniveau i klubben, hvor bl.a. et stævne i kølvandet på coronatiden søsatte et børnestævne, der i dag er vokset til flere end 500 deltagende spillere. Han er også en af drivkræfterne bag og en meget aktiv aktør til klubbens store seniorstævne, som faktisk er Fyns største af sin slags. Kenneth er klubbens ansigt udadtil, og han deltager aktivt i bl.a. DBU Fyns formandsklubmøder i Svendborg Kommune, hvor han velvilligt byder ind og deler erfaringer med klublederne fra de øvrige klubber i kommunen. Kenneth beskrives af DBU Fyns klubrådgiver, Niels Nielsen, som initiativrig, nytænkende og en dygtig organisator. 

Kenneths klubkammerater skriver desuden::

  • "Kenneth er over alt - og spreder energi og smil."
  • "Kenneth levere bare gang på gang og er drivkraft bag langt det meste, der foregår i og omkring klubben."
  • "Manden der går foran med alt. Om han skal kridtes bane, stå i cafeen eller være dommer - spiller ingen rolle. Man kan altid regne med Kenneth."

 

Andreas Bruus, næstformand i Særslev BK
Andreas er en meget aktiv næstformand i Særslev BK, hvor han har været og er en afgørende brik i klubbens flotte opblomstring fra at være lukningstruet under corona til i dag at sprudle af liv. Han knokler for klubben og bruger mange af sine vågne fritimer både i klublokalerne som bestyrelsesmedlem/næstformand og på banerne som træner og børneudviklingstræner. Han er den primære drivkraften bag, at klubben er blevet godkendt som DBU Børneklub - som den medlemsmæssigt mindste på Fyn i øvrigt - og som led heri at få klubbens trænere uddannet på på DBU-trænerkurser. Han er også manden bag, at DBU Fodboldskole kom til klubben, og han har senest arbejdet på et samspil mellem den lokale børnehave og klubben i samarbejde med DBU Fyn og Nordfyns Kommune. DBU Fyns klubrådgiver, Thomas Søfeldt, fortæller at, Andreas er en kæmpe drivkraft, og igangsætter i Særslev BK. Han er dygtig til - sammen med den øvrige bestyrelse - at gribe og arbejde videre med de muligheder og tilbud, jeg har med til klubben. Det er en af de afgørende årsager til klubbens flotte udvikling.

Klubkammeraterne skriver om Andreas:

  • "Han har en særlig evne til både at se de store linjer og til at tage hånd om den enkelte"
  • "Gennem fodboldklubben bringer han liv og glæde i vores lille lokal samfund, og fodbolden er for alvor blevet en del af ungernes fritid".
  • Som del at et fantastisk team af unge ildsjæle, der virkelig har fået Særslev Boldklub tilbage på det fynske fodboldkort, er Andreas en uhyre arbejdsom og altid glad person at møde i klubben.

 

Katrine Brammer Bork, pigeansvarlig i Tommerup BK
Katrine spillede selv i klubben som barn, hvor hun nu tager ansvar for at give en ny generation af piger og kvinder i Tommerup BK gode oplevelser med fodbolden som omdrejningspunkt. Først startede Katrine pigefodbolden i Tommerup Boldklub op, hvor hun til stadighed evner at sætte en træning sammen for piger med et stort aldersspring fra 4-11 årige. Hun har derfor en stor aktie i, at klubben på pigesiden de seneste år er vokset fra 0-50 spillere. Senest har hun opstartet et kvindehold for +29 årige for at tilbyde områdets kvinder på tværs af alder og beskæftigelse et frirum, hvor de kan blive fyldt op med fornyet energi gennem legen med kuglen. Katrine emmer i det hele taget af energi, og hendes store engagement i klubben er endnu mere imponerende set i lys af, at hun arbejder i København og alligevel finder tiden og overskuddet til at give den en skalle i klubben. 
Katrine deltager desuden aktivt i DBU Fyns nystartede proces og arbejde for at fremme pige-/kvindefodbolden på Fyn, ligesom hun også i DBU Bredderegi byder ind med viden om pigefodboldens udvikling/muligheder qua hendes profession som fremtidsforsker. DBU Fyns klubrådgiver, Thomas Søfeldt, forklarer at, Katrine har en smittende drivkraft, og hun er meget aktiv i klubben. Det er hendes mand i øvrigt også, og Katrine siger selv, at ’onsdag er fodbolddag hos os - der er hele familien i klubben’.

Klubbens formand, Lars Drejergaard, skriver desuden:

  • "Katrine er virkelig sprængfyldt med energi og overskud, som smitter af på os andre."
  • "Man bliver altid mødt af et dejligt stort smil fra Katrine, og det mærker pigerne også i klubben. Hun er derfor særdeles vellidt."
  • "Katrine har en stor forståelse for pigernes behov, og det kommer også til udtryk ved, at legen bliver en del af fodbolden".


Hvordan og hvornår kåres en vinder? 
Blandt de tre nominerede udvælger DBU Fyns bestyrelse en vinder, der kan bryste sig af titlen som Årets Fynske Fodboldleder.

Vinderen offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 27. oktober.

Med prisen følger foruden hæderen et gavekort på kr. 6.000,-.