Bogense B&IF er en af de fynske klubber, der har brugt DBU’s populære fodboldaktivitet Pigeraketten til at udvikle deres pigeafdeling. Da klubben afviklede Pigeraketten i 2023 deltog i alt 44 glade piger – heraf spillede omkring 14 piger ikke fodbold i forvejen – og 8 af de piger, kom til fodboldtræning i Bogense G&IF efterfølgende.

”Det var en rigtig god eftermiddag, med en engageret instruktør fra DBU, som havde helt styr på alle de piger fra Bogense og nærområdet, som dukkede op – både dem som gik til fodbold i forvejen og de piger, som ikke gik til fodbold,” siger ungdomsformand i Bogense G&IF Thomas Øksenhøj Sørensen og fortsætter:

”Det giver en masse positiv energi på dagen, hvor vi afvikler Pigeraketten, men også efterfølgende, når man går på stadion og ser en masse piger, der spiller fodbold sammen.”

De piger, der deltog i Pigeraketten, har nu bare fundet et rigtig stærkt fællesskab sammen her i klubben. Thomas Øksenhøj Sørensen, ungdomsformand i Bogense G&IF

Ifølge Thomas Øksenhøj Sørensen er det nemlig mellem 25 og 30 piger, som deltog i Pigeraketten-afviklingen i Bogense G&IF, som nu spiller fodbold i den fynske klub på rene pigehold.

”De piger, der deltog i Pigeraketten, har nu bare fundet et rigtig stærkt fællesskab sammen her i klubben. Og det fællesskab betyder bare noget i forhold til at kunne både rekruttere og fastholde pigerne, hvor fællesskabet og hyggen virkelig er en central del af at gå til fodbold,” siger Thomas Øksenhøj Sørensen.

Tilmeldingen er åben

Tilmeldingen til at afvikle Pigeraketten i 2024 er nu åben.

Pigeraketten flyver igen i 2024 afsted både i foråret og i efteråret. Det er muligt at søge om datoer fra 12. april - 30. juni og igen fra 1. august - 8. september.

Ansøgningsfristen for at komme med i den første turplan er den 7. januar 2024. Ansøgninger, der sendes efter den første frist, risikerer at blive afslået grundet stor efterspørgsel. Vi anbefaler derfor klubber med at være hurtige og ansøge inden for fristen, hvis man ønsker at få besøg af Pigeraketten i det kommende år.

Det rigtige setup er essentielt for, at pigerne går fra deltagere til medlemmer

Bogense G&IF brugte trænere og hjælpetrænere fra klubbens pigeafdeling, som hjælpere, da de afviklede Pigeraketten i 2023. Noget de gør bevist, så de deltagende piger også efterfølgende kan se et par genkendelige ansigter, når de dukker op til træning i klubben.

”Der skal bare være nogle til at gribe bolden og til at føre det videre, når pigerne kommer ned i klubben efterfølgende. Der har det også været vigtigt for os i klubben, at vi har nogle pigetrænere på mellem 14-15 år op til start 20’erne. Her er det piger, der træner piger og det giver særligt de helt unge piger nogle nære rollemodeller at spejle sig i, og det har vi kunne se fungerer,” siger Thomas Øksenhøj Sørensen.

Og det rigtige setup og et fokus på pigeafdelingen er ifølge ungdomsformanden essentielt, hvis man vil sørge for, at deltagerne i Pigeraketten også har lyst til at komme til træning og blive ved med at komme til fodboldtræning efterfølgende.

”Afholder man Pigeraketten og siger, at så kan pigerne bare komme og træne med drengene efterfølgende, så er det jo ikke det rigtige værktøj. Men har man det rigtige setup med pigehold og de rette trænere og ledere, så er Pigeraketten et rigtig godt værktøj til at få flere piger ned i klubben – samtidig med at det jo bare er en rigtig god dag for både børn og voksne.”

Værd at vide om Pigeraketten

Pigeraketten er DBU’s populære fodboldaktivitet for alle 5-9-årige piger. Ombord på Pigeraketten får de deltagende piger mulighed for at flyve ud i et unikt rumunivers, hvor de skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter. Hele vejen gennem Pigerakettens afvikling er leg og bevægelse i højsædet – men flere af øvelserne kan overføres til klubbens daglige træning.

Pigeraketten er således et godt aktivitetstiltag for klubber, der vil have flere 5-9-årige piger ind i klubben. Samtidig er det en oplagt mulighed for at sætte et ekstra fokus på pigefodbolden i lokalområdet og det gode arbejde, som I måske allerede gør for pigefodbold i klubben.

Som klub får I hjælp til afviklingen, da DBU stiller med en instruktør, der sammen med klubbens frivillige hjælpere sikrer, at I og pigerne får en fantastisk og inspirerende dag med Pigeraketten.

2023 var et rekordår

Pigeraketten er i mere end 25 år både lettet og landet over hele fodbolddanmark, men i 2023 var Pigeraketten på besøg hos rekordmange klubber og med rekordmange deltagere ombord.

I alt var der 163 afviklinger af Pigeraketten på tværs af Danmark, hvor 7.286 piger deltog, hvilket er en markant stigning i forhold til de foregående år. I 2023 var der i alt 17 afviklinger af Pigeraketten i de fynske fodboldklubber.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBogenseGIF%2Fposts%2Fpfbid02yrYN9RhNm2RzRL9x8dAetPRzSrkX8tgHY84fo1i1jWyxk3qcY5gYCDUqCexqDb4fl&show_text=true&width=500" width="500" height="594" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
8009948
2SC 3035