I 2023 etablerede DBU Fyn et nye pige/-kvindeudvalg, der i årene fremover skal arbejde for at styrke piger og kvinders tilstedeværelse og rolle i fynsk fodbold bredt set. Udvalget understøttes af et netværk bestående af en lang række klubfolk, der brænder for netop det.

I sidste uge var de samlet for første gang - hos Næsby BK. På dagsordenen var bl.a. en præsentation af netværks formål og den enkelte deltagers bevæggrunde for at kaste sig ind i arbejdet for at styrke den fynske fodboldverdens tiltrækningskraft på piger og kvinder.

- Det er virkelig vigtigt for os, at DBU Fyns pige-/kvindeindsats involverer de fynske klubber bredt set, og derfor er netværket en særdeles vigtig brik i det videre arbejde, forklarer forperson for DBU Fyns pige-/kvindeudvalg, Helene Hagsten Pedersen. om netværket, og uddyber:

- Det var en fornøjelse at have netværket samlet for første gang og det var både inspirerende og opløftende at høre deltagerne fortælle om, hvad det er for en ild, der brænder i dem i forhold til pigerne og kvindernes plads og udfoldelsesmuligheder i det fynske fodboldmiljø.

Fra landsdækkende udviklingsplan til lokale klubforhold

Mødet fortsatte med en gennemgang af de tanker, der ligger bag DBU's udviklingsplan for pige-/kvindefodbolden. Den forventes i øvrigt endeligt godkendt på DBU's bestyrelsesmøde d. 8. marts.

Dernæst fulgte først en gruppedrøftelse om ligeværd hjemme i den enkelte deltagers klub og bud på, hvordan det kunne styrkes de steder, hvor det halter, og dernæst et snak om fordele og udfordringer i fællestræning på tværs af køn. Sidstnævnte er et indsatsområde i DBU's pige-/kvinde-udviklingsplan og i øvrigt et emne, som værtsklubben for mødet - Næsby BK - har erfaringer med, som de deler ud af på Fodboldens Kongres i København i den kommende weekend.

Netværksgruppens formål

At dele viden, indsigter og praktiske erfaringer, der kan hjælpe til forme fremtidens fodbold for piger og kvinder på Fyn.

  • Klubber til forbund
    Give indblik i hverdagens praksis og eksempler og give mulighed for direkte indflydelse på interesseområder 
  • Forbund til klubber
    Skabe kendskab til strategier, udviklingsplaner, projekter osv.
  • Klubber til klubber
    Etablere netværk, samarbejde og vidensdeling
  • Udvalg til udvalg (i DBU Fyn)
    Skabe større fokus på samarbejde om pige/kvindefodbolden og fodboldmiljøer for piger/kvinder på tværs af DBU Fyns udvalg

Netværket stimler næste gang sammen i efteråret. Inden da fortsætter arbejdet dog ufortrødent i både pige-/kvindeudvalget og i DBU Fyn generelt, mens netværket kan sammenkaldes løbende på online møder efter behov.  

Vi følger løbende arbejdet med den fynske pige- og kvindefodbold - både fra udvalget, netværket og generelt.