"...Derfor ser vi det mere som et spørgsmål om, HVORNÅR og ikke OM, der indføres holdkort i børnerækkerne. Vi mener, tiden er moden til det nu." Bjarne Christensen, formand DBU Fyn

DBU Fyns bestyrelse har valgt at indføre holdkort i alle børnekampe startende allerede fra den forestående sæson. Det er der 6 overvejende grunde til:

 1. God data gør fodboldoplevelsen sjovere
  De digitale holdkort fodrer spillerne, træneren, klubberne og breddefodbolden som helhed med en række data om spillernes "karriere", herunder antal spillede kampe. 

 2. Holdkortene hjælper klubberne med kontingenter
  For at komme på et holdkort kræver det, at man er meldt ind i klubben. Det betyder, at holdkortene kan hjælpe klubben og træneren til at sikre, at alle spillerne rent faktisk er meldt ind og dermed betaler kontingent. Derfor er holdkort i børnerækker også ofte blevet efterspurgt af klubledere.

 3. Holdkortene hjælper klubberne med spillercertifikater
  For at spilleren er spilleberettiget for en klub og kan komme på et holdkort, skal spillerens certifikat ligge i klubben. Ved at indføre holdkort i børnerækkerne hjælpes klubberne til at blive opmærksomme, hvis de mangler spillercertifikater.

 4. Flere holdkontakter på holdene
  For at man kan lave holdkort skal man have klubhvervet "Holdkortindberetter". Det får træneren automatisk, når klubben kobler ham/hende på som holdkontakt for holdet. Det giver samlet flere hold, hvor det er nemt at finde frem til holdets kontaktperson - til gavn og glæde på tværs af fynsk fodbold.

 5. Holdkort hjælper klubberne til at indhente kompensationspenge (tilføjet senere)
  Der tilfalder klubber et økonomisk beløb, hvis en spiller, som de har haft i klubben efter spilleren fyldte 6 år, skriver kontrakt med en dansk klub i det år, hvor han/hun fylder 22 år - eller tidligere. Holdkortene vil hjælpe klubben med at bevise, at spilleren var aktiv for dem i børneårene. Læs mere om det her.

 6. Det er nemt!
  Når man først har prøvet at udfylde et holdkort, vil man opdage, hvor let det er. Holdkortet kan udfyldes på farten - uanset om befinder sig i sofaen, på træningsbanen eller på Barbados. Det betyder, at træneren snildt kan udfylde holdkortet, selvom det f.eks. er en forælder, der er med holdet til kamp/stævne. 


- Fynsk breddefodbold skal følge med tiden og den digitaliserede verden, vi bevæger os i. Der er i vores optik ingen tvivl om, at data generet i breddefodbolden vil få en stigende betydning for fodboldoplevelsen som helhed, fortæller DBU Fyns formand Bjarne Christensen, og uddyber:

- Derfor ser vi det mere som et spørgsmål om, HVORNÅR og ikke OM, der indføres holdkort i børnerækkerne. Vi mener, tiden er moden til det nu, velvidende at vi skal hjælpe de fynske klubber og børnetrænere med at blive klar til det rent teknisk. Derfor bruger vi foråret som en indkøringsperiode - en testperiode om man vil.

Det betyder i praksis, at der ikke sendes remindere og rykkere for manglende holdkort i foråret. Fra efterårssæsonen følger holdkortproceduren i børnekampene derimod proceduren for øvrige fynske kampe med holdkort.

Sådan hjælper I trænerne godt i gang

For at kunne lave holdkort skal trænerne have klubhvervet Holdkortindberetter i KlubOffice. Den bedste måde at give dem det på, er ved at lægge dem på turneringsholdet som holdkontakter - eller via Stamholdet, hvis klubben bruger dem. De får på den måde automatisk hvervet Holdkortindberetter.

Det kan gøres allerede i forbindelse med holdtilmeldingen eller efter holdtilmelding via KlubOffice-menuen:

Turneringer og hold > Hold > Turneringshold (eller Stamhold).
Klik på tallet i kolonnen Holdkontakter - se her.

Derefter kan trænerne lave holdkort via DBU's Fodboldapp - alternativt via MitDBU (login i toppen af www.dbufyn.dk).

I kan også hjælpe trænerne ved:

 1. At tjekke op på, om de har samme spillere på deres spillerliste, som I har i KlubOffice og få lavet tilsvarende ind- og udmeldelser
 2. Sørge for at spillere ligger på de rigtige afdelinger (og evt. stamhold), så der er let for trænerne at søge dem frem til holdkortet
 3. Sørge for at have spillercertifikat på alle jeres spillere - tjek via "Overblik" på forsiden af KlubOffice.
 4. Sørge for at spillernes fodboldpas er aktiveret - tjek via "Overblik" på forsiden af KlubOffice. Derfra kan I sende en reminder-mail til dem alle om at aktivere det.

Se mere om holdkort via DBU' Fodboldapp her.

Sådan laves holdkort til stævner

For at lave holdkort til et stævne laver man holdkortet til holdets første kamp i stævnet. Her påføres ALLE spillere, der er med til stævnet. 

Holdkortet for den første kamp kopieres automatisk til de øvrige kampe i stævnet, og man skal altså ikke gøre yderligere.

Der kan først laves holdkort til et stævne, når kampprogrammet ligger klar - senest 8 dage før stævnet.

På holdkortet til et stævne kan påføres 2 spillere flere, end der må deltage i den enkelte kamp. Det skyldes, at der kan deltage forskellige spillere i forskellige kampe. 

I praksis betyder det, at man på holdkortet kan påsætte følgende antal spillere:

 • 3 mandsstævne: 5 spillere + 2 = 7 i alt
 • 5 mandsstævne: 8 spillere + 2 = 10 i alt
 • 8 mandsstævne: 11 spillere + 2 = 13 i alt

 

Tip til træneren

Hjælp forældrene ved at lave holdkortet på forhånd, hvis de står for holdet til et stævne.

Så skal de ikke bøvle med login og adgang til holdkortet men kan koncentrere sig om at hjælpe dine spillere til at få en god fodboldoplevelse.


Brug for hjælp?

Vi er med på, at holdkort vil være nyt for langt de fleste børnetrænere, og derfor er vi også klar med teknisk hjælp til såvel klubberne som den enkelte træner.

For teknisk hjælp kontakt os på info@dbufyn.dk eller 66178218 (tryk 3 for IT).