DBU Fyn og Albani ønsker sammen at hædre en fodboldleder på Fyn, der har ydet et stort arbejde i sin klub.

De nominerede til årets pris er:

  • Michael Bisbo, Tved BK
    Michael er den person i Tved BK, der binder det hele sammen - hans nærvær og overblik samt evne til at motivere frivillige gør klubben til en god veldrevet forening med styr på økonomi og sociale værdier. Han sidder for bordenden i bestyrelsen, er klubbens kontaktperson ind i kommunen, formand for vores sponsorudvalget og påtager sig generelt rigtig mange opgaver. Derudover er han en dygtig formidler af de ting, der foregår i klubben, og han eksponerer blandt andet klubben flot på de sociale medier. Michael evner at balancere mellem alvor og humor, og man er aldrig i tvivl om, hvor man har ham. Han er ikke bange for at tage de svære samtaler og han evner at gøre det på en professionel og ordentlig måde. Desuden har han en eminent timing i forhold til håndtering af kriser. Klubbens tur gennem corona-krisen har vist at man har en formand, der evner at navigere i ukendt farvand. Michael er en synlig leder, der bredt set er et velkendt ansigt i klubben - ligesom han omvendt også kender alle. Han er ikke for fin til en hyggesnak, men omvendt er han også tydelige i sine visioner for klubben. Han er ikke kun loyal han er også jovial – med energiske egenskaber, der er uundværlige i en klub drevet af frivillige kræfter. Han er den, der går foran og viser vejen men samtidig er han opmærksom på at give plads til medlemmer, der gerne vil give et nap med.

  • Henrik Marinus Pedernsen, Strib IF
    Henrik er en rigtig klubmand, og hans betydning for, at Strib IF bevæger sig fremad med stor hastighed, kan ikke underdrives. Han holder samtidig sammen på klubben, så der er styr på klubbens drift og hverdag. Hans store styrke ligger i hans evne til at bevare det store overblik. Der er styr på såvel detaljerne som de større linjer. Henrik evner desuden at motivere bestyrelsen i deres frivillige arbejde, bl.a. ved at se muligheder fremfor begrænsninger. Henrik kræver noget af alle, men på en konstruktiv måde, og så husker han at udvise taknemmelighed overfor dem, der sammen med ham arbejder for klubbens bedste. Han er eminent til relationsarbejde, og han sætter en dyd i at være en synlig formand, som bl.a. nogen gange kigger forbi til holdenes træning. Henrik ses tit op i klubben, hvor han "lige er forbi", og han er ikke bleg for at give en hånd med, hvor der er behov for det. Hans lederegenskaber kommer også til udtryk ved, at han ikke er bange for at tage ansvar i både lette og svære situationer. Generelt brænder Henrik for Strib IF, og selv da hans barn stoppede til fodbold i klubben, blev han ufortrødent ved. Han udviser et stort overskud i klubben, selvom han selv har en travl hverdag.

  • Bent Hjortebjerg, Otterup B&IK
    Bent har en enorm betydning for klubben og har haft det i flere år – som formand og tidligere ungdomsformand. Han har gennem årene lagt liv, sjæl og en masse tid i at kæmpe for at Otterup B & IK er og forbliver en velfungerende klub. Han er som formand en sikker garant for, at klubbens drives på en sund og forsvarlig måde, og han spillede en meget afgørende rolle for at klubben for nogle år tilbage fik sig kæmpet igennem en økonomisk svær periode. Han er et velkendt ansigt i både klubben og i byen, og han er en synlig formand, der ikke er bange for at tage fat og byde sig til, når der er brug for det i klubben. Han tager hånd og de ting, der kræver det. Derudover er han aktiv repræsentant for klubben i mange sammenhænge, bl.a. i samspillet med kommunen, DBU Fyn og den lokale skole. Bent er på mange måder klubbens ansigt i lokalsamfundet, og hans store netværk og viden er guld værd for klubben. Han tilstedeværelse, enorme engagement og arbejde for og i klubben aftvinger respekt hos medlemmer og frivillige, og han er generelt meget vellidt i klubben.

 

Hvordan og hvornår kåres en vinder? 
Blandt de tre nominerede udvælger DBU Fyns bestyrelse en vinder, der kan bryste sig af tiltlen som Årets Fynske Fodboldleder.

Vinderen offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 29. oktober.

Med prisen følger foruden hæderen et gavekort på kr. 6.000,-.