Det er vel efterhånden ikke gået mange fodboldklubbers næse forbi, at der er en akut mangel på fodbolddommere. Dommernes aldersgennemsnit er alarmerende højt, og vi kan se, at de nye dommere, der kommer til, ikke dømmer nær så mange kampe som ”de gamle”. Der skal i gennemsnit tre nye dommere til at erstatte en af de ”gamle”, når han lægger støvlerne på hylden. 

Problemet er dog alligevel ikke større, end at man i hver klub i gennemsnit blot skal finde én eller to personer, som har lyst til at prøve kræfter med dommergerningen for at komme udfordringerne til livs.
Det kan være begge køn, helt unge (dog min. 15 år), rutinerede spillere, oldboys, klubmanden, eller ham/hende hvis bentøj er blevet for skrøbeligt til tacklinger og nærkampe.

Vi har gjort nye tiltag for at gøre det mere attraktivt, blandt andet er prisen sat 75 % ned fra 2000 til 500 kr. Vi har reduceret tiden på den teoretiske del, og indført at hver nye dommer i stedet skal dømme tre kampe med ”vejledere”, som er med ude og hjælpe den nye dommer på fodboldbanen. På den måde kan begynderfejlene blive rettet med det samme, og den nye dommer får nogle trygge første kampoplevelser.

   

Kurserne er allerede klar til interesserede

I weekenden den 7. og 8. marts 2020 løber det første dommergrundkursus i sin nye form af stablen på Fyn. Måske kan I også finde et par stykker i jeres klub, som kunne have mod på at tage udfordringen op?

Læs mere om det her.

Hvis det passer dig bedre at tage kurset hen over fire hverdagsaftener, er dette også en mulighed. Der er netop åbnet for et nyt dommergrundkursus, der finder sted i Oure i løbet af marts.

Læs mere om dette kursus her

Der kommer løbende datoer på nye dommergrundkurser. Du kan følge med her.

 

Hold dommerkurset hjemme i klubben
Det er naturligvis også muligt at afvikle et dommergrundkursus hjemme i din egen klub. Gå evt. sammen med en naboklub eller flere. Så sørger vi for alt det praktiske med instruktører, materiale osv. Du kan bestille et klubkursus ved at kontakte vores uddannelseskoordinator, John Christensen, på joch@dbufyn.dk.

 

Gennemgang af fodboldloven
Som klub kan I bestille en instruktør til en klubaften, hvor fodboldloven gennemgås. De fleste oplever faktisk at få en del ahaoplevelser, når de bliver sat rigtigt ind i alle reglerne. Måske kunne det også være sjovt for jer? Kontakt John Christensen på joch@dbufyn.dk og hør nærmere.