Livet som fodbolddommer giver en masse spændende udfordringer, vigtige kompetencer og gode oplevelser både på og uden for banen. Du får ledererfaring og en masse kilometer i benene,  og så er du en vigtig del af fodboldfamilien med relationer til alt lige fra DBU til spillere, trænere, klubfolk og selvfølgelig alle de andre dommere. 

Som noget nyt kan du blive fodbolddommer for kun kr. 500,-
Det gør du ved at tilmelde dig et dommergrundkursus. 

Lige nu kan du tilmelde dig et dommergrundkursus i Oure. Det afholdes over fire hverdagsaftener.

Vi planlægger desuden at afholde et kursus mere i begyndelsen af maj. Følg med på www.dbufyn.dk, når dette bliver åbnet for tilmelding.

 

Dommergrundkurset er første led i DBU's dommeruddannelse.

Alle kursister starter med to timers e-learning hjemmefra. Herefter mødes I i weekenden den 7. og 8 . marts til selve kurset.
Inden du kan komme ud og dømme skal du bestå en prøve torsdag den 12. marts. Derefter er du klar til at dømme tre uddannelseskampe, før du endeligt kan kalde dig fodbolddommer.

Prisen er kr. 500,-, som dækker undervisning, materiale, lovbog, eksamen og eksamensgebyr. Flere fodboldklubber tilbyder finansiering for sine medlemmer, så snak eventuelt med din lokale klub om muligheden.

 

Hvad lærer jeg?
Et dommergrundkursus er for dig, der ønsker at lære de fundamentale redskaber til at lede en fodboldkamp. Det er et kursus med både praktisk og teoretisk indhold. Du får indsigt i fodboldloven og får kendskab til den praktiske del af fodbolddommervirket.

Du lærer at optræde som en myndig og neutral medspiller på banen, at styre begivenhederne med overblik og selvtillid samt at acceptere og sætte grænser for spillernes følelser og temperament.

Til sidst har du de formelle forudsætninger for at dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU. DBU Dommerkort giver dig mulighed for at virke som fodbolddommer i både ungdoms- og seniorrækker. OBS: Du skal være fyldt 15 år for at kunne bestå dommergrundkurset.

 

I videoen ovenfor kan du lære mere om den nye dommergrunduddannelse.