MENU

Træner for de allermindste: ”Det kræver ikke de store fodboldkundskaber”

I Tommerup BK har de startet et tilbud op for de 2-5-årige, og her har en særligt udviklet træningsmanual til målgruppen været en stor hjælp. Læs her om, hvordan holdets træner, Lene Juul, har haft gavn af materialet.

Ved den første træning for Tommerup Boldklubs nye Bold, leg og bevægelseshold kom der 23 børn og deres forældre. Totalbanken i Tommerup havde sponsoreret drikkedunke til alle børnene, og den lokale dagligvarebutik, SuperBrugsen, leverede, og leverer fortsat, frugt til de glade børn. Ifølge holdets nye træner, Lene Juul, var hele den første træningsgang en stor succes, og det har oplevelsen af at træne holdet også været siden.

Bold & Bevægelsesmaterialet er en stor hjælp
Når man skal stå for træningen af de allermindste børn, er de pædagogiske egenskaber langt vigtigere end fodboldkundskaberne. Det handler om at vænne børnene til at komme i klubben og give dem en god oplevelse, hvor de får bevæget sig.

- Træningsmanualen fra Bold & Bevægelse er en rigtig god hjælp for mig. Jeg forbereder træningen ved at kigge i materialet og udvælge et univers for træningen og hvilke øvelser, jeg tænker, vi skal lave. Når jeg så står i selve træningssituationen, kan det godt være, at jeg laver lidt om i min plan afhængigt af, hvilke børn jeg står med på dagen, og hvordan træningen udvikler sig. Men jeg har altid en plan for træningen, og her er træningsmanualen en rigtig stor hjælp og inspirationskilde, fortæller Lene Juul.

- Der er mange forskellige øvelser og lege i materialet, og nogle af øvelserne er lidt svære for de allermindste på holdet, men så differentierer jeg træningen i niveau efter alder. Det gør jeg for eksempel ved at lave forskellige stationer, hvor samme øvelse laves forskelligt alt efter hvilken aldersgruppe, der er ved stationen. Det fungerer rigtig godt, og på den måde fanger jeg nemmere alle børnene, fortæller Lene Juul.

Universer med dyr og sjove lege fanger børnene
Bold & Bevægelsesmaterialet er bygget op om forskellige universer, som skaber en overordnet fortælling i træningen. Det giver børnene en større lyst til at være med, og herigennem leger de sig til bevægelse og fortrolighed med bolden.

- Materialet har givet mig nogle gode idéer, og så er det nemt at plukke ud og selv tilføje andre ting, hvis man har fantasi til det. For mig handler det meget om at skabe et miljø af frihed for børnene, og det allervigtigste er, at det er sjovt for dem, afslutter Lene Juul.

Vil I også starte op?
Med Bold & Bevægelsesmaterialet i hånden kræver det ikke en masse fodboldkundskaber at stå for et hold for de helt små. Kan I finde en eller flere i jeres klub, der har mod på at kaste sig ud i det, så kan I læse mere om Bold & Bevægelse her og få inspiration til opstart af fodbold for de yngste børn. I kan også se nærmere på instruktionsmanualen her.


Log ind