Tema: Dronefilm markedsfører Skamby BK

I en række temahistorier sætter vi fokus på teknologiens indtog i fodboldklubberne. I Skamby BK har de sendt en drone i luften, som er med til at markedsføre klubben.


Se dronebillederne i Skamby BKs markedsføringsvideo ovenfor (dronebillederne kan ses fra det 49. sekund i videoen).
____________________________________________________________

Hvad gør man, når man som klub gerne vil have flere medlemmer og gøre opmærksom på sig selv. I skamby BK besluttede de at lave en video, der fortæller om de mange aktiviteter, der foregår i klubben. En del af videon blev filmet fra en drone.

Vi tog en snak med klubbens formand Robin Birch om, hvordan det kom i stand.

Hvordan fik I ideen til at bruge en drone?
Jeg så nogle dronevideoer i forbindelse med mit arbejde, og de var sindsygt flotte. Så jeg tænkte, at vi kunne bruge det i klubben også.

Min søn havde en drone, så jeg foreslog ham det. Han har dog ikke den fornødne licens til at flyve med den, men det kendte han én der havde. Han havde også de nødvendige forsikringer, og så var vi ligesom i gang.


Hvilke overvejelser gjorde I jer for brugen af dronen?
Den filmede jo under en kamp, så vi sikrede os selvfølgelig at alle parter var indforstået med det. Både dommeren og spillerne.

Dommerne accepterede mod, at den kun filmede ovenfra og kun i to minutter. Det var også helt fint og fair nok, for den larmer faktisk mere, end man lige skulle tro, og den skulle jo ikke forstyrre kampens forløb. 


Hvordan fungerede det i praksis?
Det var faktisk ret enkelt. Der sad et kamera i dronen, som var forbundet med droneførerens mobil. På den måde kunne han følge med i præcist, hvad dronen filmede.

Hvad kostede det jer at lave filmen?
Den er jo bare lavet på "amatørniveau" med de mobiler og tablets vi havde til rådighed, foruden dronen. Så samlet set har det vel kostet os 500 kr. Det er jo billig markedsføring på en lidt sjov måde.

Nu har vi prøvet det af, og gjort os nogle erfaringer. Vi overvejer måske at få lavet en mere "professionel" film på et tidspunkt,
afslutter den driftige og iderige klubformand.

Læs også fra temaet:
Gør klublivet lettere med moderne teknologi
Automatiske kontingenter i Strib IF
Robot klipper græsset i Aarslev BK
300 træningsøvelser klar på din mobil





Log ind