MENU

Børnetrænere: Jævnbyrdige kampe > Kort køreafstand

DBU Fyn spurgte tidligere på året de fynske børnetrænere om, hvordan de oplever børnefodbolden på Fyn. Svarene danner grundlag for nogle ændringer, der samlet set skal styrke børnefodbolden.


198 ud af 220 af de fynske børnetrænere foretrækker jævnbyrdige kampe fremfor kort køreafstand
___________________________________________________________

220 fynske børnetrænere svarede på undersøgelsen, og de fremhævede især tydeligt, at god matchning - altså jævnbyrdige kampe - er vigtigere end kort køreafstand. Se grafikken ovenfor.

På den baggrund indføres nu nogle ændringer.

Kan ombrydning give mere lige kampe?
For det første vil der som et forsøg efter de første runder blive ombrudt i to udvalgte rækker så holdene fordeles efter resultaterne fra de første runder. Det vil ske i hhv. U10 drenge C og U11 drenge A. Forhåbningen er, at det vil betyde mere jævnbyrdige kampe i de efterfølgende runder. Både spillere og trænere må formodes at synes, at det er langt sjovere at spille 4-4 end at vinde eller tabe med 10-0. Det betyder, at der i højere grad vil blive fokus på niveau end på geografi, når puljerne sammensættes til de efterfølgende runder. Det imødegår også den udfordring, at mange bevidst eller ubevidst tilmelder deres hold i for lave rækker/niveauer, hvilket en del trænere giver udtryk for i undersøgelsen. 

Indberetning af resultater
Men for at vi kan ombryde efter ovenstående, kræver det naturligvis, at vi kender resultaterne af kampene. Det betyder, at der for kampe i de ovennævnte rækker skal indberettes resultater. De vises ikke offentligt nogen steder, men bruges udelukkende til ombrydningen.

Resultaterne kan indberettes via DBU's Fodboldapp eller via Mit DBU - se vejledninger her.

Se resultaterne af undersøgelsen her.


Log ind