Temakommentar: Hvor er den gode dommerhistorie?

Gennem en række temanyheder sætter vi i juni fokus på dommerne og deres rolle i fynsk fodbold. Vi lægger ud med en temakommentar fra DBU Fyns formand Bjarne Christensen, som peger på, at de gode dommerhistorier findes overalt.


Bjarne Christensen, formand DBU Fyn
____________________________________________________________

Historier om afbrudte kampe og vold og trusler mod dommere har fyldt meget i fynsk fodbold på det seneste. Ikke mindst i medierne. Man kan næsten få et indtryk af, at alle kampe er præget af den slags. Det er dog langt fra tilfældet, og det perspektiv må man ikke glemme.

I foråret har vi indtil videre haft 5 afbrudte kamp, og det er 5 for mange.

Men, der er altså også spillet 7885 fodboldkampe på Fyn i foråret fra 1. april til 31. maj. Det betyder, at 7880 kampe er blevet gennemført.

Jeg siger ikke, at der ikke kan have været problemer i nogen af dem. Det ville være naivt. Men jeg tror på, at langt de fleste er forløbet helt uproblematisk.

Det skyldes blandt andet gode dommere, som formår at lede kampene på en god måde. Der er med andre ord masser af gode dommerhistorier derude! Dem kan man bare let glemme, når det negative fylder i den offentlige debat.

Derfor vil vi i juni sætte fokus på de gode dommerhistorier og på dommernes rolle og betydning i fynsk fodbold. For de gode dommerhistorier fortjener at blive fortalt.

Hvem retter dommerens fejl?
Dommeren er en naturlig del af spillet, og alle ønsker en dommer til kampen. Det kan de fleste vist være enige om. 

Alligevel står dommerne ofte for skud for kommentarer og mishagsytringer. Min personlige holdning er, at der skal være plads til at ytre sig og komme med følelsesudbrud. Det er en del af fodboldspillet, når passionerede spillere okser rundt på grønsværen.

Men, det er ikke acceptabelt at blive personlig overfor dommeren. Det bør man holde sig for god til.

Laver dommeren fejl? Laver spilleren fejl? Til begge kan man sige "selvfølgelig, han/hun er jo et menneske".

Forskellen er blot, at hvis en spiller laver en fejl, er der ofte en medspiller til at rette op på den.

Den hjælp har dommeren ikke, når han fejler.

Det er måske værd lige at tænke over...


/Bjarne Christensen, formand DBU Fyn.


Log ind