MENU

Tema: Ung dommer redder dagen

Gennem en række temanyheder sætter vi i juni fokus på dommerne og deres rolle i fynsk fodbold. Vi har i denne omgang talt med den kun 16 årige Mathias Hindsgavl Nielsen, som fik sit dommerkort for blot en måned siden og kort tid efter fik en lidt speciel dommeroplevelse.

____________________________________________________________

Mathias Hindsgavl Nielsen afsluttede sin dommereksamen den 21. maj, og med sine blot 16 år er han blandt de yngste dommere i landet. Trods sin unge alder og korte dommerkarriere, har Mathias allerede oplevet lidt af hvert i sin første tid som dommer. I en af sine første uger som dommer dømte Mathias ikke færre end 6 kampe/stævner hos Sanderum BK, hvor han udover dommergerningen også spiller på klubbens U16 hold.

Fra målmand til dommer i samme kamp
Netop en af U16 holdets kampe skulle vise sig at blive en særlig oplevelse for Mathias. Det var nemlig slet ikke dommertøjet, men målmandshandskerne han havde pakket i tasken forud for topkampen mod lokalrivalerne fra Dalum IF. Indtil kort før kampstart regnede Mathias nemlig med, at han skulle stå side om side med holdkammeraterne. Men, da kampens dommer udeblev, sprang den nyuddannede dommer til og tilbød at fløjte kampen.

- Jeg blev jo bare kastet ud i kampen helt uden forberedelse, så det medførte da lidt nerver. Heldigvis gik det fint, og jeg føler mig allerede mere sikker, når jeg dømmer. Så, jeg glæder mig til at dømme flere kampe, fortæller den unge fynbo.

Godt gået af den unge dommer, som dermed reddede dagen for sit eget hold og modstanderne!

Klubberne har et ansvar
I Mathias' klub, Sanderum BK, mener man, at klubben har et ansvar for dels at skaffe nye dommere, og dels at sikre at klubbens unge medlemmer lærer at have respekt for dommeren.

- Vi tilbyder at vores medlemmer kan tage et kamplederkursus, samtidig med at de får mulighed for at være kampledere ved vores børnestævner. Derved får de et indblik i hvad dommerfaget går ud på. I nogle tilfælde udvikler det sig så til en reel interesse for dommerfaget, og det bakker vi selvfølgelig op om, fortæller Bent Pedersen, bestyrelsesmedlem i Sanderum BK og fortsætter:

- Mathias havde hjulpet til med at dømme i nogle år, og da vi syntes, han havde den rigtige tilgang til faget, tog vi en snak med ham og hans far. Vi lagde en fælles plan, og nu er både klubben og DBU Fyn blevet en dommer rigere. Som klub har vi også et ansvar for, at der kommer nye dommere til i fynsk fodbold. Det er til gavn for os alle.

Det skal nu blive spændende at følge den unge dommer efter sommerferien, hvor der uden tvivl venter nye udfordringer og oplevelser. Vi ønsker ham i hvert fald held og lykke med den fortsatte dommerkarriere.

Læs mere fra temaet "Dommerne - En del af fynsk fodbold"
Hvor er den gode dommerhistorie?
Ung dommer med oplevelser og store drømme


    

Log ind