MENU

Tema: Ung dommer med oplevelser og store drømme

Gennem en række temanyheder sætter vi i juni fokus på dommerne og deres rolle i fynsk fodbold. Vi har i denne omgang taget en snak med den 19 årige Simon Duerlund Rasmussen, som er en af Fyns talentfulde dommere.


____________________________________________________________

Trods sin unge alder har Simon Duerlund Rasmussen allerede oplevet at dømme fodbold på en af de de store Superligastadions. Dommerkarrierens foreløbige højdepunkt indtraf nemlig, da han i april fløjtede drengenes finale i DBU/Ekstra Bladets skolefodboldturnering på OB's hjemmebane Ewii Park. Vi har taget en snak med ham om  hans oplevelser og hans drømme og håb for det videre dommerliv.

Hvornår og hvordan startede din dommergerning?
- Jeg fik mit dommerkort tilbage i 2012 og startede med at dømme fra efteråret 2013. Det hele startede med, at jeg indså, at mit talent som fodboldspiller ikke rækkede til mere end serie 3. Min far dømmer også fodbold, og det er faktisk igennem ham, at jeg fik gejsten til at blive dommer. Faktisk meldte han mig til dommerkurset uden at spørge mig først. Jeg husker lige så tydeligt den dag, hvor min far kørte mig i skole og spurgte, hvad jeg skulle lave næste weekend. Jeg svarede "det ved jeg ikke", og så sagde han "jamen, så skal du på dommerkursus". Så det er faktisk min far, jeg skal takke for at være kommet igang.

Hvad er din bedste/sjoveste oplevelse som dommer?
- Det sjoveste jeg har oplevet som dommer er faktisk ikke på fodboldbanen. Jeg har gennem min dommerkarriere mødt en masse mennesker og har derved øget min sociale omgangskreds. Derudover har jeg fået en rigtig god kammerat gennem dommergerningen, og vi har faktisk dømt side om side op gennem rækkerne. På nuværende tidspunkt er han dog lige "stukket lidt af", men jeg skal selvfølgelig nok hente ham igen! 

Hvilken oplevelse var det at dømme skolefodboldfinalen på EWII Park?
- Det var en kæmpe oplevelse! Jeg har som dommer nogle delmål, som jeg arbejder efter, og lige siden jeg startede med at dømme var skolefodboldfinalen en af dem. Så det at få lov til at være manden med fløjten til sådan en kamp har været en stor ære og fornøjelse. Det er svært at sætte ord på oplevelsens størrelse, men ligesom spillerne havde glædet sig helt vildt, havde mit team og jeg også. Det er vildt at stå inde på stadion med en masse tilskuere, som gennem kampen retter blikket mod en hver eneste gang, man træffer en beslutning. Det giver et lille adrenalinkick, når man føler, man har truffet den rigtige beslutning. Det er klart at med så store rammer omkring sig og kampens betydning in mente, så er man selvfølgelig også en lille smule nervøs, og kampen igennem føler man, at man har et lille pres på sine skuldre. Med god hjælp fra det øvrige dommerteam kom vi heldigvis godt igennem kampen.

Hvad er dine drømme og ambitioner for din videre dommerkarriere?
- Det er klart, at med min alder og med den avancering der er sket så hurtigt, så håber jeg på at kunne gå hele vejen til toppen. Der kræves en hård og dedikeret arbejdsindsats for at kunne være med i toppen, men med det gode fodboldspil man oplever, og de bekendtskaber man får undervejs, så er det det hele værd. Mine ambitioner er også at lære mig selv at kende. Gennem dommerfaget lærer du rigtig meget om dig selv og dine grænser, og du lærer derved dig selv at kende som person. Man kan få rigtig mange gode ting med fra dommerfaget, både på det menneskelige plan men også rent ledelsesmæssigt. Derudover kommer selvfølgelig også en masse personlig udvikling. 

Har du nogle gode råd til andre unge der overvejer at gå i gang med dommerfaget?
- Bare kom igang! Man får et rigtigt godt og stærkt netværk bestående af gode dommerkollegaer med alle mulige baggrunde og erfaringer. Samtidig styrker man sig selv ledelsesmæssigt såvel som personligt. Jeg var i skoletiden ikke den mest frembrusende person, men jeg har gennem dommergerningen fået mere mod, selvtillid og gåpåmod.

For Simon venter i den kommende sæson bl.a. opgaver som dommer Fyns højesterække Albaniserien og med linjevogterflaget i Danmarksserien.

Det bliver spændende at følge, om det lykkes den unge Fynbo at gå hele vejen til toppen af dommerverdenen. Måske er det ikke sidste gang, vi har set på et Superligastadion?

Læs mere fra temaet "Dommerne - En del af fynsk fodbold"
Hvor er den gode dommerhistorie?

Log ind

c