Søndag den 8. september lød startskuddet til den nye runde af "Fremtidens Trænere". 28 energiske, fynske, unge trænere i alderen 13 til 19 år var samlet på Oure Skolerne til en dag, der bød på sjove aktiviteter og lærerige oplæg.

Dagen startede kl. 10 med et mini futsal-kursus, hvor deltagerne både trænede og spillede kampe mod hinanden.

Efterfølgende blev der tid til praktiske opgaver, herunder udlevering af tøj, før Mikkel Rose, underviser på Oure Højskoles fodboldlinje og medlem af DBU Fyns uddannelsesudvalg, overtog. Mikkel Rose delte sine erfaringer og fortalte om tidligere elever, der i dag arbejder professionelt med fodbold. Han engagerede deltagerne med en quiz og præsenterede historien om VM i herrefodbold, med særligt fokus på vindere og taktiske udviklinger gennem tiden.

 

Det var rigtig godt at blive introduceret til, hvad kurset kommer til at indeholde, og høre hvilke muligheder der er for jobs inden for fodbolden. Lasse Rothe Rasmussen, deltager.

Efter dette faglige input stod den på mere uformel hygge i form af fodboldgolf, hvor der var masser af grin og godt humør. Det sociale aspekt blev yderligere styrket under den afsluttende fællesspisning, hvor fremtidens trænere kunne reflektere over dagens aktiviteter.

Forløbet fortsætter næste gang fredag den 27. september i Aarslev, hvor deltagerne vil tage hul på den første del af C1-kurset.

Fremtidens Trænere

Fremtidens Trænere er et uddannelsesforløb særligt tilrettelagt unge trænere, som DBU har lanceret i partnerskab med Forenet Kredit.

Projektet er målrettet unge piger og drenge i alderen 13 til 20 år. De kommer på et forløb, hvor de først og fremmest skal gennemføre både UEFA C1 og UEFA C2 træneruddannelserne. De unge trænere får dertil helt unikke oplevelser i form af besøg i både herre- og kvindelandsholdslejrene, med mulighed for at overvære træningen og få inspiration fra landstrænerne. 

Der er 293 deltagere på landsplan og 31 på Fyn.

Fynske klubber med deltagere på forløbet:

Aarup Boldklub
Årslev Boldklub
ØB
Verninge IF
Tåsinge Forenede Boldklubber 
Tved Boldklub
Tommerup BK
Sanderum BK
OKS
MG & BK
Højby S&G
Holluf Pile-Tornbjerg IF
Horne FS
Fortuna Svendborg
Fjordager Fodbold IF
Boldklubben Marienlyst
Boldklubben 1913