DBU Fyns bestyrelse mødtes tirsdag den 19. september til et ordinært bestyrelsesmøde. Her havde bestyrelsen en generel drøftelse omkring afbrudte kampe, herunder vigtigheden af at have et disciplinært system, der består af to uafhængige udvalg. Et disciplinærudvalg og et appeludvalg. 

Medlemmer til disse to udvalg bliver valgt af de fynske fodboldklubber på det årlige delegeretmøde og er frivillige, der yder en indsats for fynsk fodbold. Udvalgsmedlemmerne kan ikke have sæde i øvrige udvalg eller bestyrelse, da DBU Fyns bestyrelse ønsker at håndhæve good governance princippet omkring, at ingen skal kunne påvirkes, og alle skal være uafhængige af DBU Fyns øvrige organisation. 

De to udvalg arbejder under rammer udstukket af DBU Fyns bestyrelse og de fynske fodboldklubber. De rammer består af DBU Fyns love §20a, hvor der er skitseret, hvordan de to udvalg kan udmåle straffe i disciplinære sager. 

Ligeledes har bestyrelsen fastsat bøder og gebyrer, der kan anvendes i strafudmålingen i begge udvalg. 

Gennemgang kan føre til nye handlemuligheder

Vores disciplinære system fungerer i henhold til de rammer, det har at arbejde under. Men, vi har naturligvis også hørt de synspunkter, der har fyldt i mediebilledet, og i de henvendelser vi har fået. Det giver os anledning til at kigge på, om rammerne og vilkårene for vores disciplinære streng skal tilpasses.

DBU Fyns bestyrelse drøftede derfor på mødet et oplæg fra administrationen omkring netop det. I den forbindelse besluttede bestyrelsen at igangsætte et gennemsyn af de rammer og vilkår, som den disciplinære streng har at arbejde efter. Dette indebærer et eftersyn af DBU Fyns love og turneringsreglement samt bøder og gebyrer. Herunder vil der naturligvis indgå en drøftelse af, om der skal ske ændringer af strafferammen for at være årsag til en afbrudt kamp. 

Det skal i den forbindelse understreges, at DBU Fyns bestyrelse har fuld og hel tiltro til, at både Disciplinærudvalget og Appeludvalget træffer de rigtige beslutninger ud fra de udstukne rammer. Bestyrelsen kan og vil ikke blande sig i disciplinære afgørelser. Men, med den nævnte proces, vil vi se på, om rammerne for den disciplinære streng er som de skal være for derved eventuelt at tilpasse udvalgenes handlemuligheder.

Det skal ligeledes understreges, at arbejdet nu sker ud fra et overordnet blik på rammerne med henblik på eventuelt at kunne foreligge noget på delegeretmødet sidst i februar 2025 til vedtagelse af de fynske fodboldklubber med effekt fra den kommende sæson (med start 1. juli 2025). 

På vegne af DBU Fyns bestyrelse

/Bjarne Christensen
Forperson