Vi kårer både Årets Serietræner for hhv. herrehold og kvindehold.

Årets serietræner er en træner, som i årets løb har:

  • Præsteret gode sportslige resultater
  • Bidraget til at skabe et godt klubmiljø - evt. også i relation til ungdommen
  • Søgt ny inspiration gennem uddannelse
  • Været bevidst omkring sin adfærd, hvad angår fairplay overfor fodboldens parter - på og udenfor banen

De nominerede er...

Trænere24 Herrer

Carsten Andersen, ØB (Albaniserien)

Carsten har stået i spidsen for et generationsskifte på holdet med stærkt faldende aldersgennemsnit. Holdet har (på indstillingstidspunktet) kun tabt to turnerings- og én pokalkamp i indstillingsperioden (september 2023-spetember 2024).

Generelt har holdet under Carstens ledelse skabt flotte resultater og været tæt på oprykning til Danmarksserien to gange.

Carsten er meget vellidt blandt spillerne, og mange af dem har aktivt valgt at blive i klubben pga. det sociale sammenhold, som Carsten har en stor aktie i

Jonas Madsen, Søhus Stige BK (Herre Serie 3)

Jonas trådte til, da holdet manglede en træner. Han er holdets anfører men blev samtidig spillende træner. Han startede med "kun" at stå for holdet ved kampe, men blev hurtigt grebet af trænerrollen og overtoger også træningen – endda uden trænerhonorar.

Holdet begyndte hurtigt at vinde med ham ved roret og holdet har ved tidspunkntet for indstilllingen ikke tabt en kamp siden Jonas tog 100% over. Det er selvom holdet er det samme, som havde det svært i Serie 3 i efteråret 2023.

Jonas førte holdet til puljesejr i foråret, hvor man også nåede finalen i Albani Pokalen (for serie 3-5 hold).

Han er et forbillede for både voksne og unge i klubben og altid i godt humør, hvilket også indbragte ham holdets interne kammerat-pris. 

Jonas har på fornem vis formået at balancere mellem både at være træner og holdkammerat.

Kenneth Bukhave, Nyborg (Albaniserien/Serie 1)

Kenneth har med sin person, faglighed og engagement løftet et hold af unge spillere, der gik direkte fra ungdomsfodbold og ind i Albaniserien. Selvom holdet rykkede ud af Albaniserien har han på imponerende vis formået at holde truppens humør og motivation i top og at sætte spillerne op til kamp.

Kenneth har gennem det sociale og gode relationsarbejde vist, at man kan påvirke unge og deres lyst til fodbold positivt, selvom de både møder modgang på banen og i livet uden for banen er på vej ud i livet med mange gøremål i hverdagen.

Trænere24 Kvinder

Casper Nielsen, Søhus Stige Boldklub (Albaniserien, Serie 1 og 7:7)

Casper har været kvindetræner i klubben gennem flere år, og han har stor andel i det gode miljø, der er omkring kvindefodbolden i klubben med i dag flere end 40 aktive kvinder. 

Casper er et meget engageret, dedikeret og motiverende menneske, som ser spillerne i øjenhøjde og brænder for holdet og sin trænergerning. Han går meget op i at spillerne har det godt både på og uden for banen og samtidig at de performer godt på banen.

Han bruger meget af sin tid på klubben og spillerne, og han giver generelt meget af sig selv for at holde pigerne/kvinderne i fodbolden.

Katrine Brammer Bork, Tommerup BK 

Katrine har et enormt overskud til andre mennesker og møder dem i øjenhøjde. Hun er et samlingspunkt for socialt samvær, motion og fællesskab. Hun er en afgørende figur i at skabe et fodboldfællesskab med plads til forskelligheder – både i alder og niveau. Det har også betydet, at der arbejdes med en høj grad af åbenhed overfor nye spillere.

Hun formår at sammensætte træninger, der både er udviklende, sjove og giver sved på panden.

Katrine har med sit engagement og sin iver været med til at sætte pige-/kvindefodbolden på landkortet i lokalområdet

Kasper Christoffersen, F16 (Albaniserien og Serie 1)

Kasper brænder for sin trænergerning, og det smitter af på spillerne, hos hvem han er meget vellidt - både blandt nye og ”gamle” spillere.

Kasper har udført et imponerende stykke arbejde med at samle og skabe holdånd blandt spillere, der kommer fra mange forskellige steder i F16-samarbejdets geografisk store opland. Han har bl.a. gjort en stor og vellykket indsats for at få efterskolepiger tilbage til klubben og integreret på seniorholdene.

Han har således sin store andel i af det sydfynske F16-samarbejde kan mønstre hele 3 kvinde seniorhold i hhv. Albaniserien, Serie 1 og Serie 2. Albaniserieholdet ligger i skrivende stund nr. 1 med maksimumpoint efter 4 kampe.

Hvordan og hvornår kåres en vinder? 

Blandt de tre nominerede udvælger DBU Fyns seniorudvalg en vinder, der kan bryste sig af titlen som Årets Fynske Serietræner.

Vinderen offentliggøres til Fynsk Fodbold Award d. 25. oktober.

Med prisen følger foruden hæderen en landskamptur for to med alt betalt.