DBU Fyn og Albani ønsker sammen at hædre en fodboldleder på Fyn, der har ydet et stort arbejde i og haft stor betydning for sin klub.

De nominerede til årets pris er:

Jesper Lund Sørensen, FC Campus

Jesper har taget turen ”op gennem” systemet i FC Campus som først spiller, festudvalgsmedlem, træner og nu formand. Han har en særlig evne til at se og kære sig om sine klubkolleger, og han spørger interesseret og lyttende ind til, hvordan folk har det – nye såvel som gamle.

Jesper evner at arbejde både med de store linjer og være hands-on på mange forskellige praktiske og koordinerende opgaver. Han formår altid at give det lille ekstra, der gør, at tingene lykkedes og lykkedes bedre. Da Jesper i 2022 meldte sig på banen som formand, var der derfor bred opbakning.

Siden har Jesper stået for en stor del af det administrative. Han har bl.a. holdt kommunen til ilden, han har i en lang periode stået for at kridte banen op hver uge på egen hånd, han har været styrmand på bestyrelsesmøder og generalforsamlinger, og han er stadig en del af de sociale arrangementer.

Af indstillingen lyder det:

- Uden Jesper havde FC Campus ikke været en lige så god klub, som den er - både socialt og sportsligt. I en studieklub, hvor det somme tider kan være svært for folk at have tid til fodbold, er Jesper limen, der får det hele til at hænge sammen. Han er en leder, han er hjælpsom, han er opmærksom, og ikke mindst er han en kammerat af verdensklasse. Jesper fortjener fuldt ud at blive årets fynske fodboldleder, fordi han er meget mere end en formand.

Nils Kruse, B1913

Da Nils kom til i B1913 var ungdomsafdelingen nærmest ikke eksisterende. Nils gik på sin egen stille måde ind i arbejdet først som træner og senere som leder af de mindste børnegrupper. Han har flere gange repræsenteret ungdomsafdelingen i bestyrelsen. Nils og ungdomsbestyrelsen besluttede, at man ville satse på breddefodbolden og glæden ved de sociale fællesskaber. Siden er der sket meget, og Niels har sin store andel i at ungdomsafdelingen i klubben er vokset fra stort set ingenting til knap 200 medlemmer.

Niels er meget innovativ og med sin sociale profil og blik for bredden, sætter han sit personlige store præg på klubbens ungdomsarbejde. Han har bl.a.:

  • Skabt grupper og sider på de sociale medier, der skaber synlighed om klubbens arbejde med børnefodbolden på og omkring Campusområdet på Syddansk Universitet
  • Stået bag den årlige B1913 Champions Cup, som også er blevet til et årligt frivillighed-arrangement for forældrene i klubben, som har styrket kendskabet indbyrdes blandt forældrene.
  • Været primus motor på opstarten af Smølfebold, som er et forældre/barn koncept, hvor de yngste for første gang stifter bekendtskab med bolden og foreningslivet.
  • Stået i spidsen for, at klubben kan stå klar til at modtage børnefamilier, når det nye OUH Supersygehus står færdigt.
  • Været ophavsmand til en lang række sociale initiativer i klubbens børneafdeling - lige fra indsamling af skrald og renovationsopgaver til klippe/klistre og julearrangementer.

Nils kan som regel findes vandrende fra klubhuset op mod banerne med armene fulde af rekvisitter og boldnet på ryggen. Nogle gange også med kridtmaskinen foran sig. Endelig er Nils også rigtig dygtig til at supplere klubbens indtægter med fondsbevillinger.

Klubbens formand skriver i sin indstilling:

- Niels er et sandt foreningsmenneske og et forgangsbillede for hele ForeningsDanmark, og han fortjener derfor at blive hyldet med prisen som Årets Fynske Fodboldleder.

Joakim Gøhns, Fjelsted/Harndrup IF

Joakim er Fjelsted/Harndrup IF’s ubestridte multimand – dog med sit primære hverv som koordinator på byfesten, som er en vigtig indtægtskilde for klubben og til glæde og gavn for alle byens og områdets borgere.

Men, Joakims betydning for klubben er langt større end det. Han kærer sig meget om klubben og fællesskabet og er altid klar med en hjælpende hånd, uanset hvad opgaven lyder på. Bl.a. er han altid at finde i køkkenet, hvis der f.eks. skal være opstart med spisning for ungdommen, seniorerne eller veteranerne.

Joakim har været i klubben siden barnsben, og hans roller gennem tiden er mangeartede. Foruden det ovenstående kan han således bl.a. skrive både træner og bestyrelsesmedlem på CV’et, og han er på alle måder klubmenneske med stort K. Han kan bryste sig af minimum 25 års frivilligt arbejde i klubben, og han er af den type, der bare er guld værd.

Klubbens formand skriver:

- Joakim er indbegrebet af et klubmenneske og af frivillighed. Han er altid klar på at gøre en forskel for unge som gamle. Med ham på sidelinjen har FHIF en multimand, som alle fodboldhold og klubber har brug for. Jeg håber inderligt, at I tager ham i betragtning, for det har han om nogen fortjent for hans sublime indsats.


Hvordan og hvornår kåres en vinder? 

Blandt de tre nominerede udvælger DBU Fyns bestyrelse en vinder, der kan bryste sig af titlen som Årets Fynske Fodboldleder.

Vinderen offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 25. oktober.

Med prisen følger foruden hæderen et gavekort på kr. 6.000,-.