DBU Træningsprogrammer er gratis inspiration til de tusinder af danske børne- og ungdomstrænere. Programmerne indeholder beskrivelser af øvelser, spil og lege med både tekst, grafik og video. De udsendes via Øvelsesbanken i DBU's Fodbold app og er dermed lige til at gå til og tage med på træningsbanen.  

Vi sørger for afvekslende kvalitetsøvelser sammensat med blik for at komme omkring alle de vigtige elementer i en træningssession. Du får skræddersyede programmer hver uge, særligt tilpasset præcist den årgang du træner.

De kan være trænerens hjælp til at sammensætte en god og tilgængelig træning.


Sådan sikrer klubben DBU Træningsprogrammer til træneren

Som klub skal I blot sørge for at træneren er registreret på et stamhold/KampKlar-hold for de klubber, der benytter det.

Her skal I være opmærksomme på, at stamholdets alderskategori er angivet på holdets stamoplysninger:

Årgang Stamhold2

Så ved vores system nemlig, hvilke træningsøvelser, det skal sende til træneren. I ovenstående eksempel vil træneren modtage træningsøvelser for U15 spillere.

Fordelen ved at koble trænerne på stamhold (fremfor kun turneringshold) er, at de så også modtager træningsøvelser i de perioder, hvor holdet IKKE er tilmeldt en turnering/stævne.

Benytter klubben sig ikke af stamhold, kan man i stedet blot koble træneren til turneringsholdet. I dette tilfælde vil de dog kun modtage træningsprogrammer i de perioder, hvor det pågældende turneringshold er aktivt (derfor anbefaler vi brugen af stamhold).


Træningsprogrammer fra andre aldersklasser

Hvis man som træner også ønsker at modtage træningsøvelser tilpasset andre aldersklasser end det hold, man er træner for, kan man indstille dette via MitDBU (login på www.dbu.dk).

Her vælger man menuen Træner > Beskedindstillinger.

Spørgsmål og svar

Jeg har ikke fået DBU træningsprogrammer - hvad gør jeg?+

Hvis du ikke har modtaget DBU Træningsprogrammer i din indbakke, er det fordi du ikke er oprettet som holdkontakt på et turneringshold eller stamhold i KlubOffice. Du skal derfor hive fat i den ansvarlige for KlubOffice i din klub.

KlubOffice styres som regel af klubbens kasserer, kampfordeler, IT-ansvarlige eller andre med lignende betegnelser. I KlubOffice får man hurtigt et overblik over hvilke hold, der ikke har nogen kontaktpersoner. Du finder en guide til at oprette trænere som holdkontakter i KlubOffice her.

Hvis du som KlubOffice-ansvarlig har problemer med at få oprettet klubbens trænere som holdkontakter, kan du kontakte din lokalunion.

Kan jeg lave mine egne træningsprogrammer?+

I Fodbold appen og på Mit DBU kan du søge blandt alle de øvelser og træningspas, der bliver udsendt ugentligt via DBU Træningsprogrammer og sammensætte dit eget program ud fra det. 

På Mit DBU finder du Øvelsesbanken ved at logge ind her

I Fodbold appen kan du finde alle øvelser og træningspas uden at logge ind - men du kan med fordel logge ind, for så får du mulighed for at sammensætte din egen Øvelsesbank af øvelser og træningspas. 

Find guides og læs mere om Øvelsesbanken her.

Hvem laver øvelserne?+

Træningsprogrammerne er udarbejdet og tilpasset de enkelte årgange af DBU Breddes fodboldfaglige konsulenter.