7:7-spillet har slået rod hos de fynske seniorspillere
Mens vi i en årrække har haft en god stabil 7:7-turnering for kvinder, har det knebet mere på herresiden. Det er dog ved at ændre sig med en fordobling af antal tilmeldte hold på blot et år.
Hos kvinderne har vi en årrække kunne tælle 40-45 hold i 7:7-turneringen, mens det har knebet på herresiden.
Der har måske hersket en opfattelse af, at 11:11-fodbold er "rigtig" fodbold.
Heldigvis er det en holdning, der ved at ændre sig. Det handler nemlig ikke om antallet af spillere på banen men om glæden ved selve spillet. Derfor er det også positivt, at 7:7-formatet ser ud til at vinde terræn - også på herresiden.
Her er der nemlig 10 hold tilmeldt til efterårets turnering. Det tal var blot 5 for et år siden.
- 7:7-fodbolden giver flere muligheder for flere til at spille fodbold. Det kan være et godt alternativ, hvis man allerede inden sæsonen kan se, at der måske lige knap er spillere nok til et 11:11-hold", fortæller seniorfodboldkoordinator ved DBU Fyn, Lau Krogshede og fortsætter:
- Det sker også jævnligt, at klubber må trække deres 11:11-hold, fordi der mangler opbakning, og der kan muligheden for 7:7-bold være et bedre alternativ end helt at trække holdet. Vi ser derfor altid på, om der er mulighed for at få de hold med i 7:7-turneringen, hvis de ønsker det.
Forskellen på 11:11 og 7:7
- Antallet af spillere (hhv. 14 og 10, inkl. udskiftere)
- Banestørrelsen
- Offside i 11:11, ingen offside i 7:7
- Spilletiden
I de øvrige DBU-lokalunioner rundt om i landet spiller herreseniorerne da også 7:7 på livet løs, så det skulle være mærkeligt, hvis det ikke også kunne lade sig gøre på Fyn. Så forskellige er de danske breddefodboldspillere nok trods alt heller ikke.
Har I et hold, der allerede nu kører lidt på pumperne eller har I måske bare fået en række nye spillere, så der er til et ekstra hold, så tøv ikke med at kontakte Lau for en snak om mulighederne i 7:7-rækken.