De fleste kan identificere en fodboldkamp alene på lyden af tilskuerne. Opbakningen er fantastisk. Fodbold kan noget særligt i alle aldre.

I begejstringen lyder de gode opfordringer ”skyd”, ”løb”, ”spil” – og de kommer i den bedste mening, selvom det kan virke forvirrende for spilleren at modtage informationer fra både tilskuere, træner og holdkammerater.

I denne weekend sætter vi for anden gang fokus på børnenes spil ved at bakke dem op udelukkende med klap og begejstring.

Fokus på børnene 

I de nye spilleregler i børnefodbold, er der kommet et større fokus på samspillet mellem de voksne og børnene til kampe og stævner - det sætter vi fokus på med Silent Weekend d. 30. september og 1. oktober.

Med stævnerne vil vi gøre det tydeligt for alle, hvad der sker når vi giver børnene tid og plads til selv at tage beslutninger. Det har betydning både for fodboldkampen, fodboldspilleren og hele fodboldoplevelsen. Rasmus Cyril, DBU Fyn Børnekoordinator
Hvad skal trænerne være opmærksomme på?+

Som træner støtter du op omkring børnene, når de har brug for hjælp. Derfor kan du med fordel:

  • Tilpasse din hjælp til spillerne med udgangspunkt i deres alder og niveau – jo ældre børnene er, jo mindre skal de guides.
  • Hjælpe børnene med at forstå reglerne, hvis der er behov for det.
  • Give børnene plads til at træffe valg i spillet, og hjælpe dem med at snakke sammen på banen. 
  • Bruge gerne pauserne til at spørge dem om, hvordan de synes, at de klarer det.
Hvad skal forældrene være opmærksomme på?+

Som forældre er du med til at gøre børnene stolte over deres indsats. Derfor opfordrer vi til, at man til Silent Weekend stævner: 

  • Følger med i kampene og viser begejstring med klap.
  • Ikke taler til spillerne på banen - i begejstringen kan man let komme til velment at råbe "med hjem", "skyd", "han/ hun er fri" osv. 
  • Giver plads til at træneren og børnene sammen kan spille en god fodboldkamp.
Hvorfor afholder vi Silent Weekend?+
  • Fordi når børnene får ro på banen, bliver de bedre til at se spillets muligheder selv, 
  • Fordi vi vil styrke samarbejdet mellem børnene og deres træner - det kan være svært for børnene at høre, hvad træneren siger, når forældre og tilskuer også taler til børnene.
  • Fordi når børnene ikke skal forholde sig til instrukser fra sidelinjen, er det nemmere at snakke sammen og udvikle fællesskabet på banen

En øjenåbner til sidste Silent Weekend 

Én gang tidligere har det været afholdt Silent Weekend stævne på Fyn, og det var en øjenåbner for mange.

En stor del af den feedback, vi har fået, har været gode ”aha-oplevelser” fra både trænere, forældre og børnene. Den resterende feedback har vi brugt til at justere konceptet til. Nu glæder vi os til endnu en god weekend! Rasmus Cyril, DBU Fyn Børnekoordinator
Silent Weekend Hvid (1)

Se et indslag fra TV 2 FYN her fra det sidste Silent Weekend stævne i TPI: 

Få alle med - også forældrene 

Forældrenes opbakning til Silent Weekend er afgørende.

Vi opfordrer alle til at sprede budskabet, heriblandt at arrangørklubber hænger materiale op på stævnedagen og deler flyers ud til forældrene. 

Download flyer

2
1

YouTube video: Silent weekend