Pige- og kvindefodbolden er i rivende udvikling både i Danmark og i andre dele af verden. Der er masser af gode kræfter i klubberne - også på Fyn - der har en stor del af æren for det. Men, vi skal arbejde mere samlet om det på Fyn, og det vil vi hos DBU Fyn gerne kaste flere kræfter ind i. Helene Hagsten Pedersen, DBU Fyn bestyrelsesmedlem og formand for det nye udvalg

Nedsættelsen af udvalget kommer efter en proces, hvor vi tilbage i april inviterede alle med interesse for fynsk pige- og kvindefodbold til et dialogmøde i forbindelse med kvindelandskampen i Odense.

Det møde blev fulgt op af en workshop, og det næste step er altså etableringen af et egentligt pige-/kvindeudvalg med reference til DBU Fyns bestyrelse.

Samtidig etableres en netværksgruppe, der skal fungere som sparringgruppe til udvalget.

Der er altså rig mulighed for at bidrage til udviklingen af fynske pige- og kvindefodbold, uanset om vil deltage i udvalgsarbejde eller som sparring til udvalget.

- Pige- og kvindefodbolden er i rivende udvikling både i Danmark og i andre dele af verden. Der er masser af gode kræfter i klubberne - også på Fyn - der har en stor del af æren for det. Men, vi skal arbejde mere samlet om det på Fyn, og det vil vi hos DBU Fyn gerne kaste flere kræfter ind i, forklarer DBU Fyn bestyrelsesmedlem og formand for det nye udvalg, Helene Hagsten Pedersen, og fortsætter:

- Derfor nedsætter vi udvalget, og vi supplerer det med en netværksgruppe, så vi får mange gode kræfter fra de fynske klubber engageret og samlet så mange erfaringer, tanker og ideer som muligt sammen. På den måde kan vi spille vores fælles indsats for fynsk pige- og kvindefodbold stærkere.

Udvalgets rolle

Udvalgets formål bliver at skabe netværk og vidensdele mellem klubber og klubfolk med særlig fokus på pige - og kvindefodbolden, og herfra bringe ideer, udfordringer og potentialer videre til det politiske system i DBU Fyn. 

Arbejdsområderne kan f.eks. omfatte et fokus på:

  • Det lavpraktiske i klubhverdagen (baner, træningstider, faciliteter)
  • Pige-/kvindefodboldens diskurs (det talte/skrevne sprog)
  • Samspillet mellem bredde og elite
  • Fællesfodbold på tværs af årgange
  • Rekruttering af U3-U7, så (kultur)ændringen kan ske nedefra 
  • Rekruttering af kvinder/piger som frivillige/trænere
  • Samfundet/foreningslivet/kulturændringer
  • Erfaringer fra udlandet (både i Europa og USA)
  • Netværk og vidensdeling klubberne imellem

Udvalget skal derimod IKKE arbejde med turneringsdelen af fynsk fodbold. Det arbejde ligger fortsat i DBU Fyns børneudvalg, ungdomsudvalg og seniorudvalg.

Netværksgruppens rolle

Netværksgruppen har ikke faste møder, men vil få mulighed for at byde ind med sparring på forskellig vis. Det kan være på AdHoc-møder, Teams-møder, mail osv. efter behov.

Netværksgruppen er for dig, der ønsker at bidrage, men som ikke har tid/mulighed for at indgå i et udvalg med en møderække.

Ansøg nu - og senest 29. september

Vi opfordrer alle, der kunne have interesse i at blive udvalgsmedlem eller indgå i netværksgruppen til at give sig til kende. Det kan f.eks. være, at du er klubleder, træner, forælder til pigespiller eller måske selv aktiv spiller (18+).


Alle der ansøger får indenfor et par uger efter ansøgningsfristen en tilbagemelding på, om de bliver en del af udvalget og/eller netværket.