Der venter en fed fodboldweekend med rig mulighed for at opleve fodbold, som fodbold opleves bedst: Live på stadion!

Der er store dramaer i fynsk fodbold i vente i weekenden. og mon ikke der bliver fuldt nøje med på livescoren rundt om på Fyn...?

De nedenstående scenarier er under forudsætning af, at der præcist kommer én fynsk nedrykker fra Danmarksserien, hvilket det da også tyder på i skrivende stund.

Albaniserien: Hvem må en tur ned?

I Albaniserien har Fjordager IF allerede sikret sig førstepladsen med 8 point ned til MorudVeflinge inden sidste spilledag.

Spændingen finder man til gengæld i bunden, hvor flere hold kæmper om at undgå nedrykning.

Her kan du opleve de afgørende slag:

  • Fredag kl. 18.30: Kerteminde BK – SfB-Oure FA
  • Fredag kl. 19.00: Glamsbjerg IF – Dalum IF
  • Lørdag kl. 13.10: Fjordager IF – Bogense G&IF

SfB/Oure skal have minimum et point for at spille sig op over stregen og i spil til playoff-kamp om nedrykning. Det er nok, hvis Bogense G&IF samtidig taber. Ved pointlighed vil SfBs udebanescoringer mod Bogense G&IF nemlig blive afgørende. 3 point kan dog blive nødvendige for SfB, hvis Bogense lørdag får ét point ude mod topholdet Fjordager IF. 

Hvis Dalum IF ikke får point mod Glamsbjerg, og Bogense G&IF samtidig vinder, bytter de to hold plads (her bliver den samlede målscore afgørende, da begge indbyrdes kampe endte 2-2). Det vil betyde, at Bogense G&IF sikrer overlevelse i Albaniserien, mens Dalum IF skal i playoff. 

Se stillingen her:

AS-kvalen: To hold kan juble, to hold trækker nitten

I AS-kvalen har SFF2015 og BBB allerede sikret sig oprykning til Albaniserien, mens Søhus Stige og Kildemosens BK begge bejler til den sidste direkte oprykningsplads. Assens FC og Tårup IF kan begge nå at spille sig op på playoff-pladsen, der udløser en kvalkamp mod nr. 11 fra Albaniserien om at kunne kalde sig Albaniseriehold efter sommerpausen.   

Her kan du opleve de afgørende slag:

  • Fredag kl. 18.45: Tårup IF – Kildemosens BK
  • Fredag kl. 18.45: Søhus Stige – BBB
  • Fredag kl. 18.45: Assens FC – Langeskov IF

I Tårup kan hjemmeholdet fejre klubbens 100 års jubilæum, og der er dermed lagt op til en fantastisk kulisse når Kildemosens BK kommer på besøg i et knald-eller-fald opgør. Kildemosens BK kan med 3 point spille sig til direkte oprykning, hvis Søhus Stige samtidig får maksimalt et point i deres kamp mod BBB. Et point til Kildemosens vil dog formentligt være nok til, at de får playoff-kampen. Det vil Tårup IF dog gøre alt for at forpurre, da de med en sejr napper playoff’en fra netop Kildemosens BK. Det efterlader Assens FC med en kun spinkel mulighed for oprykning, da det vil kræve at Kildemosens ikke vinder og at Assens FC selv henter en storsejr, som kan forbedre deres målscore nok til at overhale konkurrenterne.