Jeg har mødt så mange forskellige passionerede og interessante mennesker, der hver især har brændt for at udvikle deres klub. Det har været et enormt inspirerende miljø at bevæge sig i. Niels Nielsen

Organisationsplaner, DBU Børneklub, formandsklubber, årshjul, Bold & Bevægelse, medlemsundersøgelser, Fodbold Fitness, Guldtræning for Piger, Fantastisk Fodboldstart, klubledernetværk og meget, meget mere. Disse er blot et meget lille udpluk af de arbejdsområder, som Niels har beskæftiget sig med gennem årene i samarbejde med de fynske fodboldklubber. Men, for Niels - og fynsk fodbold - ender nu en æra. Heldigvis begynder også en ny. 

- Jeg har gennem de seneste 17 år arbejdet både fuldtid på en skole og samtidig som klubrådgiver på deltid hos DBU Fyn. Selv før jeg startede hos DBU Fyn, og også imens, har jeg brugt oceaner af tid på fodbolden i forskellige roller. Derfor synes jeg nu, det er tid til at give lidt tilbage til familien i form af min tid. 

Sådan indleder Niels vores snak om, hvorfor tiden nu er kommet til at lukke kapitlet hos DBU Fyn og som sparringspartner for de fynske fodboldklubber. 

- Selvom jeg er afklaret med beslutningen, er det med stort vemod, at jeg forlader rollen som klubrådgiver. Jeg har virkelig nydt og kommer til at savne samspillet med både kollegerne på DBU Fyns kontor og med de frivillige i klubberne, fortæller Niels videre og fortsætter:

- Det har på mange måder været lige så meget en hobby som et job for mig at arbejde med udvikling af de fynske fodboldklubber, fordi der sker og er sket så meget spændende i fodboldens verden. Jeg har mødt så mange forskellige passionerede og interessante mennesker, der hver især har brændt for at udvikle deres klub. Det har været et enormt inspirerende miljø at bevæge sig i.

Gode - og sjove - minder på stribe

Når Niels tænker tilbage, vælter det frem med gode minder - både de mere faglige og de lidt skæve. Den sidste kategori falder Projekt Individuel Klubudvikling under. Projektet blev nemlig altid kommunikeret som en forkortelse baseret på det tre startbogstaver. Niels smågriner lidt, når han tænker tilbage på det, men fremhæver samtidig, at projektet i sig selv var fremragende som dialogværktøj i samspillet med klubberne, og at navnet i sig selv faktisk var en ganske glimrende icebreaker.

Niels-Nielsen.jpg

Hvad så med fremtiden?
Tja, der er fortsat masser af drive i Niels, og han fortsætter da også i sit fuldtidsjob på skolen.

- Jeg har længe overvejet fremtiden, og bagsiden af medaljen ved klubrådgiverjobbet er jo de mange timer hjemmefra på de tidspunkter, hvor familien er hjemme. Med mit ønske om at bruge mere tid sammen med familien, var det logiske - om end svære - valg, at jeg måtte sige farvel til klubrådgiverjobbet, forklarer Niels og uddyber:

- Men, nu skal det ikke lyde som om, jeg har fortrudt mit arbejde hos DBU Fyn og i de fynske klubber trods de "skæve" timer. Tværtimod! Der venter min afløser et virkelig spændende og givende job. Jeg har virkelig nydt det, og jeg kommer til at savne det. Allerede nu er det meget mærkeligt for mig at tale om det i datid.

Niels går nu og pønser på, hvad den ekstra tid skal bruges til - både selv og sammen med konen Lone, børnene og børnebørnene. Kender vi Niels ret, kommer han næppe til at kede sig.


Ny klubrådgiver på trapperne
Der arbejdes i skrivende stund på at finde en afløser for Niels, så vi også fremover kan servicere de fynske fodboldklubber på bedst mulig vis.