Er du til spændende fodboldkampe, og er du en af dem, der elsker at opleve dem live?

Så kan du heldigvis få afløb for dine fodboldabstinenser med to afgørende slag allerede i starten af den nye sæson, når vi inviterer til Albanipokalfinalebrag.

Sæt et stort kryds i kalenderen fredag d. 11. august. Sæt GPS'en til OKS' anlæg og kør hjemmefra i tide til at nå frem til kl. 18.00.

Så er du klar til kampstart i Albanipokalfinalerne, som står mellem:

  • MG & BK - Odense Q (kvinderne)
  • KFUM's BK og B1913 (herrerne)

Værtsklubben OKS er klar med kolde drikkevarer og friskgrillede pølser mm.

En mulig "once in a life time"-oplevelse

Alle kvindehold fra Albaniserien - Serie 2 kan deltage i Albanipokalen, mens turneringen kun er for herrehold, der normalt huserer i Serie 3-5. Sidstnævnte betyder også, at pokalturneringen er en mulighed for, at lavere rangerende hold kan spille sig frem til en sjælden "kassekamp", som en pokalfinale - og måske endda opleve at løfte pokalen i sidste ende. Det kan være en "once in a life time"-mulighed for mange af holdenes spillere - også fordi deres hold måske ikke er klubbens førstehold. 

Det gælder f.eks. for begge de to kombattanter i herrernes finale.

- Vi er et nyoprettet hold, som har spillet vores allerførste sæson, så det er da lidt fedt næsten at starte den fodboldrejse med en finale. Vi er et studenterhold, hvor nogle af spillerne aldrig har spillet i klub før, og så får de allerede mulighed for at opleve noget, som mange spillere, der har spillet i mange år, måske aldrig har oplevet, fortæller B1913's spillende træner, Mads Lorenzen og uddyber:

- Det bliver fedt at sparke den nye sæson i gang med en finale, og vi går da benhårdt efter at vinde den. Når det så er sagt, er det vigtigste for holdet, at vi får nogle gode og sjove fodboldoplevelser sammen, og der vægter en pokalfinale da højt.

Mads fortæller afrundingsvis, at selve pokalrejsen til finalerne har været en super oplevelse med et par tætte kampe til sidst. Faktisk sled holdet sig hele vejen til finalen med kun et enkelt overskydende mål i de to seneste pokalrunder.

Deres modstandere fra KFUM's BK Odense har også være igennem et sandt pokaldrama, da finalepladsen blev sikret med en scoring til 3-2 i de døende minutter mod Tåsinge fB.

Hos kvinderne var finaleholdene anderledes ovenpå i deres semifinaler. Her slog Odense Q nemlig Otterup Bold- og Idrætstklub med 6-4, mens MG&BK gjorde det af med DSIO med en 4-0 sejr.

Nu venter altså kun de afgørende pokalslag!

Finalehygge efter kampene

Efter finalerne spiser de to hold sammen, for at skabe en festlig og hyggelig afslutning på en lang pokalsæson. Kampens dommere inviteres naturligvis også med til bords.

Den symbolske handling hvor de to nykårede pokalmestre hæver den glinsende pokal mod sommerhimlen i ren pokalrus markerer samtidig starten på en ny spændende sæson i fynsk fodbold. Det er nemlig samme weekend, at den ordinære turnering sparkes i gang i alle seniorrækkerne - med undtagelse af herrernes Albaniserie, som starter weekenden før.

Vi glæder os til at se, hvad den nye fynsk fodboldsæson byder på. Der bliver helt sikkert masser af intense og spændende dueller at opleve live på de lokale fynske "stadions".