En af DBU’s Børnerettigheder lyder således:

Alle børn har ret til, at udvikling sker på deres præmisser

… og et af de vigtigste temaer for DBU’s Børnestrategi er, at barnet skal sættes i centrum, når det handler om børnefodbold.

”Brøndbyernes IF er et godt eksempel på en klub, der har ændret strategi for børnefodbolden, og de gør rigtig mange ting, som konkret er i god overensstemmelse med DBU’s Børnestrategi,” forklarer Jesper Jacobsen, teamleder for DBU Børnefodbold, der har til opgave at lede implementeringen af DBU’s Børnestrategi.

 

Lyt til erfaringerne fra Brøndbyernes IF

Brøndbyernes IF er i centrum i den første episode i GameChangers serie ”Bold i børnehøjde”. Klubben er blevet interviewet for at stille nysgerrigheden på, at klubben i sommeren 2022 ændrede deres strategi for børnefodbold, og hvordan strategien udspiller sig i praksis og mærkes på – og uden for – fodboldbanen.

 

De centrale spadestik til udviklingen af børnemiljøet i Brøndbyernes IF blev taget allerede i 2016 og 2018 med organisatoriske ændringer, hvor afdelinger ikke længere skulle opdeles efter piger og drenge og i årgange. I stedet skulle afdelingerne bygges op om, hvor børnene er i forhold til deres fodboldspil.

En tilbagevendende og gennemgående pointe i Brøndbyernes IF er, at fodbolden foregår på børnenes præmisser. Ikke på trænernes, forældrenes eller ledernes.