Vi gik simpelthen ud og talte direkte med trænerne og forklarede dem, at vi som klub og bestyrelse er meget interesseret i at have så mange uddannede trænere som muligt Martin Nielsen, børneformand i Tommerup Boldklub

I 2022 er der foreløbigt bestilt 16 UEFA C1-kurser og 3 UEFA C2-kurser på Fyn. I hele 2021 blev der afviklet 19 C1 og 9 C2-kurser, så hvis de fynske klubber og trænere fortsætter takterne, er der rig mulighed for at forbedre sidste års kursustal og langt vigtigere; at forbedre de fynske træneres trænerkompetencer.

- Udover de mange bestilte kurser ser vi også en stigende tendens til, at de kurser, der afholdes, faktisk er udsolgte. Det er vi naturligvis rigtig glade for at se, da det giver bedre mulighed for at danne gode trænernetværker i klubberne, og generelt giver det bare federe kurser, når de er fyldte, forklarer John Christensen, uddannelsesansvarlig hos DBU Fyn.

 

Tommerup BK gjorde det til både et socialt og fagligt arrangement for deres trænere

I slutningen af marts måned afviklede Tommerup BK et UEFA C1-kursus. Klubben var i den situation, at en del nye trænere var kommet til, blandt andet en del unge fra klubbens U15-hold, som hjælper til som trænere på de yngre hold, og at mange af de mere rutinerede trænere gerne ville have et lille boost til deres trænerviden.

Klubben har tidligere gerne villet afholde et klubkursus men har haft besvær med at finde tilslutning til det blandt trænerne. Et specifikt greb ændrede dette, så trænerne denne gang gerne ville med:

- Vi gik simpelthen ud og talte direkte med trænerne og forklarede dem, at vi som klub og bestyrelse er meget interesseret i at have så mange uddannede trænere som muligt, og det kunne de enkelte trænere godt se, når vi gik i direkte dialog med dem om det, forklarer børneformand i Tommerup BK, Martin Nielsen.

Klubben har en målsætning om at have minimum en træner på alle børne- og ungdomshold, der har en form for træneruddannelse, og dermed så de det som en god mulighed at afvikle et klubkursus.

Kurset blev afviklet en fredag eftermiddag og aften samt lørdag formiddag. Denne timing gav mulighed for, at kurset også kunne blive et socialt arrangement, hvor alle trænerne spiste sammen og også havde lidt hyggetid sammen fredag aften, og så fortsatte kurset altså lørdag og blev afsluttet med en hyggelig frokost med alle trænerne samlet.

- De fleste af vores børne- og ungdomstrænere var med, og vi har fået stor ros fra trænerne for kursusafholdelsen. De synes, det var superhyggeligt og har også fortalt, at de fik rigtig meget ud af det faglige. Instruktøren på kurset har fået stor ros, og vi fik gang i en god dialog og snak om træningsmetoder og fodboldkultur, hvilket var meget inspirerende, afslutter Martin Nielsen, der udover at være børneformand i Tommerup BK også er U9-træner i klubben.

Klubben havde sørget for, at deres U12-drenge var med som medier på kurset, og de fik også en rigtig god oplevelse. Først og fremmest var det sjovt for spillerne at få træning af kursets instruktør, og derudover havde klubben planlagt aftenhygge for spillerne med mad og snolder som tak for deres indsats på kurset.

 

Sådan afholder I et C-kursus i jeres klub

Vil I også klæde jeres trænere på hjemme i klubben? Det er måske lettere, end I tror, og det kan gøres i tre enkle trin.

  1. Bestil kurset via klubkursusbestilling eller KlubOffice
  2. Udfyld formularen
  3. Registrer deltagerne inden kurset, så de kan modtage forberedelsesmaterialet (7 dage før start)

 

Hvad kræver det?

For at afholde et kursus i klubben skal I sørge for følgende:

  • Lokale til undervisning
  • Bane – velegnet til årstiden (hal eller græs med mål og evt. med lys), hvor visning af træning kan foregå
  • Spillere (medier) til at vise træningsøvelser i praktikker på banen
  • Bolde, toppe og veste til praktikkerne ude på banen
  • Forplejning på dagen

Vi sørger for trænerudvikler og kursusmateriale fra DBU Fyn, så det skal I ikke tænke på. 

Sådan forbereder I jer bedst

Kurserne indeholder forberedelsesmateriale i form af onlineundervisning, som deltagerne skal have set inden kursusstart. Derfor skal alle deltagere registreres med navn og mail:

  • Alle deltagere skal registreres inden kurset, så de kan modtage forberedelsesmateriale.
  • Deltagerne registreres i KlubOffice efter kurset er bestilt.

Når vi har sat en DBU-trænerudvikler på kurset, bliver kontaktoplysninger udvekslet mellem klubben og trænerudvikleren.

Har I spørgsmål, kan I altid kontakte vores uddannelsesansvarlige koordinator, John Christensen, som står klar til at hjælpe.

John C
Uddannelsesansvarlig John Christensen
63115995

Priser, kursusrefusion og tilskudspuljer

Priser for afholdelse af et  

Vær dog opmærksom på, at mange kommuner yder delvis eller fuld refusion af foreningers udgifter til uddannelse af trænere og ledere. Det kan derfor meget vel betale sig at undersøge de lokale regler i din kommune.