Det er i weekenden, at sæson kulminerer for mange fynske fodboldspillere. Det er her, det afgøres, om sæsonen ender i jubel eller i ren ærgrelse.

Der er med andre ord masser af spændende seriebold i vente, og mon ikke der bliver heftig aktivitet på "livescoren", når andre kampe rundt om på Fyn kan være med til at afgøre de lokale heltes skæbne? 

En fed fodboldweekend venter i det fynske!

Albaniserien - Herrer

Helt i toppen af de fynske fodboldrækker for herrer kunne Otterup B&IK allerede d. 4. juni juble, da de, trods tre kampe tilbage af sæsonen, ikke længere kunne indhentes i toppen af Albaniserien. Med en kamp tilbage af sæsonen ligger de på nuværende tidspunkt suverænt i toppen med hele 10 point ned til nr. 2 fra Dalum IF.

I den anden ende af tabellen skal tre hold ned i serie 1. Det kunne have været 4, men da der ikke er nogen fynske nedrykkere fra Danmarksserien, er det altså kun de tre nederste hold, der må en tur ned. Dermed har Bogense GF klaret frisag inden sidste runde.

Til gengæld er Kildemosens BKs skæbne forseglet, mens Flemløse/Haarby BK, TPI og Morud/Veflinge kæmper for livet i Albaniserien i sidste runde.

Allerede torsdag aften kan Flemløse/Haarby have udspillet deres chance, hvis det ikke bliver til en sejr over Bogense GF. Selvom det modsatte skulle ske kan Morud/Veflinge med en sejr fredag aften ude mod Fjordager tage luften ud af al spændingen. Sker det ikke, er vejen til gengæld banet for TPI, der også spiller fredag i Kildemosens BK, eller altså for Flemløse/Haarby, hvis de napper Bogense GF.

Se stillingen her.

Albaniserien - Kvinder

I kvindernes bedste række sikrede Søhus Stige sig en flot plads på toppen efter en overbevisende 8-0 sejr i sidste runde mod Odense Q.  De er dermed klar til Kvinde Serie Vest til foråret.

I den anden ende af tabellen finder med pt. Tasinge f.B, men flere hold bejler fortsat til den enlige nedrykningsplads.

Se stillingen her.

AS Kval - Herrer

Denne række består af de bedst placerede hold fra efterårets serie 1-puljer, som dyster om oprykning til Albaniserien.

Også her har det afledte positive effekter, at der ikke er fynske nedrykkere fra Danmarksserien, da det betyder, at hele 4 hold rykker op i Albaniserien. Nyborg G&IF, OKS og Glamsbjerg IF er allerede sikre på oprykning, mens SUB Ullerslev kan sikre den fjerde plads med en sejr over Allesø GF i sidste runde. B.67 og Odense KFUM står dog klar til at nappe den, hvis de røde fra Østfyn snubler.

Se stillingen her.

HERRE S1-KVAL

Her har vi 3 puljer, som alle består af de bedst placerede hold fra efterårets serie 2, samt de lavest placerede hold fra efterårets serie 1. De spiller om, hvorvidt de skal spille serie 1 eller 2 efter sommerferien.

I pulje 1 har Assens FC allerede sikret sig en plads, mens 4 hold kandiderer til de øvrige 3 pladser inden sidste runde. I BK 2020 venter en potentiel direkte oprykningsduel mod BBB. Her lurer OB,  på en aktuel 5. plads, som altså kan blive vekslet til en fjerdeplads, der sikrer serie 1-bold i den nye sæson. 

Se stillingen her.

I pulje 2 venter ligeledes en gyserafslutning, hvor hele 5 hold kandiderer til de 3 pladser, der sikrer serie 1 til efteråret, og som endnu ikke er afsat. Helt på toppen spillede Chang sig onsdag aften i sikker havn med 1-1 mod puljens aktuelle 2'er fra Søndersø BK. På 3. pladsen ligger pt. Munkebo BK, men de møder i sidste runde netop topholdet fra Chang og med et nederlag, er de i fare for at glide helt ned på 5. pladsen. Det kræver dog, at Marienlyst henter 3 point, og at Langeskov får minimum 1 point. I det tilfælde ender flere hold omkring den forjættede streg på 19 point, og så bliver det målscoreren, der afgør, hvilket af dem der trækker "Sorteper".

Se stillingen her.

I pulje 3 virker det meste til gengæld afgjort. Sikkert er det, at Krarup Espe Fodbold, Stjernen BK og Tårup IF spiller serie 1 efter sommerferien. Det er nok kun en meget optimistisk Ringe-supporter, der tror på, at de blå napper den sidste plads. Med 3 point op til Tasinge f.B. på 4 pladsen, som samtidig har en væsentligt bedre målscore, virker det kun teoretisk, at de to hold bytter plads. 

Se stillingen her.

Serie 1 - Kvinder

Her var Otterup B&IK ganske suveræne i en sæson, hvor kun udfordrerne fra OKS fik skovlen under dem. "Guldet" blev spillet hjem efter en overbevisende 8-2 sejr i sidste kamp mod Bolbro G&IF.

Se stillingen her.

HERRE S2-KVAL

Her har vi 4 fynske puljer sammensat af de bedste fra serie 3 og de lavest placerede hold i serie 2 i efteråret. De har hele foråret kæmpet for retten til at spille serie 2 efter sommerferien, og nu skal det hele så afgøres i weekenden.

I pulje 1  er FC Odense, Næsby BK, DSIO, B1909 og Glamsbjerg IF sikre på en videre færd i serie 2. UCL FC ligger pt. til at nappe den sidste plads, men Chang og FC Broby ånder dem i nakken med kun ét point færre, og der er lagt op til en direkte duel mellem UCL FC og FC Broby. FC broby skal have en sejr for at gøre sig forhåbninger om serie 2 i efteråret. Samtidig skal de sætte deres lid til, at Chang ikke samtidig napper en sejr mod Posten.

Se stillingen her.

I pulje 2 er Posten, OKS, Gelsted og Morud/Veflinge klar til serie 2. De sidste to pladser skal besættes af to af følgende hold: Odense Foxes, Korup IF, Nr. Aaby IK og MG&BK. De to førstnævnte krydser i sidste runde klinger i et drabeligt slag om at sikre et efterår i serie 2.

Se stillingen her.

I pulje 3 vipper det hele også på et knivsæg. Kerteminde BK og Munkebo BK har spillet sig i serie 2. På de efterfølgende 4 pladser ligger 4 hold med 18 point - KR70, B67, Fraugde G&IF og FC Avrasya - skarpt forfulgt af Vindinge BK med 17.

Her rettes mange af holdenes opmærksomhed nok mod Vindinge Stadion, hvor hjemmeholdet med en sejr over KR70 (og måske endda blot en uafgjort), kan sikre sig serie 2, mens det samtidig vil bringe de øvrige hold i fare for at misse netop det. Med en sejr til KR70 kan de derimod alle ånde lettet op. Det bliver en gyser, som måske kommer til at kræve et stærk matematisk hjerne for at regne det hele ud til sidst - indtil resultaterne er tikket ind hos os, og den endelige stilling ligger klar.

Se stillingen her.

I pulje 4 er der blot en enkelt plads i spil til efterårets serie 2, mens de øvrige 5 er afsat. Til gengæld kan hele 5 hold potentielt nappe den sidste plads. Det gælder B1913, det pt. ligger til den, foruden Rudkøbing BK, Kirkeby IF, Højby S&G og Holluf-Pile Tornbjerg. 

Her er det interessant, at de tre førstenævnte alle møder hold, der er højere placeret end dem selv. Skulle de alle tre kikse den sidste kamp, kan vinderen af det der pt. er bundbraget mellem Højby S&G og Holluf Pile-Tornbjerg IF faktisk vise sig at være afgørende. En vinder her vil så nemlig kunne stryge helt op på 6. pladsen, der er lig med serie 2 bold efter sommerferien.

I toppen er følgende hold klar til serie 2: Stenstrup IF, Hesselager Fodbold, OB, ØB og Egebjerg Fodbold.

Se stillingen her.


Op af sofaen og ud at se bold!

Der venter en ultraspændende afgørelse på den fynske fodboldsæson, som står på vippen mellem succes og fiasko for rigtigt mange hold.

Det bliver vildt og nervepirrende - og vi glæder os!

Derfor skal her lyde en opfordring til alle: Op af sofaen og ud at se bold!