Der har aldrig været mere brug for dig som dygtig leder i fodbolden. Derfor tilbyder DBU Bredde i samarbejde med Erhvervsakademi Dania en helt ny lederuddannelse målrettet og skræddersyet til fodboldledere.

”Fodboldledelse i praksis” udvikler og styrker dine ledelsesmæssige værktøjer, giver indsigt i ledelsen af en kompleks fodboldverden og lærer dig at arbejde med dig selv.

- Uddannelsen har fokus på, hvordan man driver foreningsledelse med en anerkendende og motiverende tilgang overfor klubbens frivillige, siger DBU klubrådgiver, Michael Dahl Mathiesen, og fortsætter:

- De kompetencer skal vi gerne have styrket i foreningerne, fordi det er utroligt vigtigt ikke blot at have fokus på opgaveløsning men også belønning, når vi arbejder med frivillige.

Dit udbytte

På uddannelsen får du:

 • Udviklet forståelsen for dit personlige lederskab i en kompleks fodboldverden
 • Indsigt i den måde, du leder på
 • Værktøjer til at planlægge en strategi for din egen ledelsesudvikling
 • Indsigt i de mest optimale former for kommunikation som fodboldleder
 • Værktøjer til at reflektere over din egen rolle som leder
 • Indsigt i, hvordan andre fodboldledere håndterer ledelsesmæssige udfordringer

Fakta om uddannelsen

 • ”Fodboldledelse i praksis” er baseret på akademifaget ”Ledelse i praksis” og tilpasset, så dit udbytte som fodboldleder bliver så konkret som muligt.
 • Uddannelsen foregår som hybrid-undervisning, hvilket betyder, at deltageren har mulighed for enten at deltage fysisk eller online.
 • Uddannelsen giver 10 ECTS-point.
 • Forløbet afsluttes med en eksamen.

 

AFVIKLINGSDATOER*
Dag 1-2 - 23.-24. september 2022
Første undervisningsgang (inkl. overnatning for dem, der ønsker fysisk fremmøde) foregår på adressen: DBU Hotel & Kursuscenter, Kileparken 27, 8381 Tilst.

Den øvrige undervisning vil foregå på nedenstående datoer enten fysisk eller online (den fysiske undervisningslokation er ikke fastlagt endnu - afhænger af deltagernes primære lokation):
Dag 3 - 5. oktober, kl. 17.00-20.00
At være leder i fodboldverdenen, din personlige udvikling
Dag 4 - 12. oktober, kl. 17.00-20.00
Lederkarakteristika, lederadfærd i fodboldverdenen
Dag 5 - 26. oktober, kl. 17.00-20.00
Din kommunikation som leder, dine relationer som leder
Dag 6 - 1. november, kl. 17.00-20.00
Din konflikthåndtering som leder, hvordan motiverer du?
Dag 7 - 7. november, kl. 17.00-20.00
Opsamling samt fokus på case
14. november kl. 12.00
Aflevering af to siders opgave
18. november
Mundtlig eksamen med udgangspunkt i en individuel case, hvor en konkret ledelsesudfordring beskrives

*Bemærk:

 • Uddannelsen afholdes som hybrid-undervisning, hvilket betyder, at man enten kan deltage ved fysisk fremmøde eller online.
 • Mellem de forskellige undervisningsgange vil der være hjemmearbejde i form af læsning, opgaver, handleplaner etc.


Pris
Det koster kun kr. 2.300 at deltage. Prisen er nedsat, da forløbet er del af et pilotprojekt.

Beløbet dækker undervisningsmateriale, ophold og forplejning i forbindelse med fysisk samling på DBU Hotel & Kursuscenter i Tilst den 23.-24. september 2022. Transporten dækker kursisten selv.

Selve undervisningen på uddannelsen er gratis, da den indgår i projektet ”opkvalificering af medarbejdere inden for oplevelsesindustrien” som følge af Covid-19 krisen.

Vær opmærksom på, at mange kommuner yder delvis eller fuld refusion af foreningers udgifter til uddannelse af trænere og ledere. Det kan derfor meget vel betale sig at undersøge, om prisen kan blive helt eller delvist dækket af din kommune.

Underviser på uddannelsen
Poul Duus Gilling, Chef for Udvikling, uddannelse og dommer i DBU Sjælland er underviser på uddannelsen. Poul har bred erfaring med ledelse og strategiudvikling i såvel fodboldverdenen som erhvervslivet og i undervisning. Derudover vil du møde andre relevante gæsteundervisere.

Optagelseskrav

Adgangskrav

 • Du skal have relevant erhvervsuddannelse og/eller en gymnasial uddannelse samt minimum to års erhvervserfaring eller andre kompetencer, som kan godkendes som grundlag for optagelse på uddannelsen.

Din profil

 • Uddannelsen henvender sig både til dig, der allerede er fodboldleder eller har ambition om at blive det. Du har et ønske om at udvikle dig som leder og er villig til at investere de nødvendige ressourcer i din uddannelse og personlige udvikling.


Bemærk:

 • Der optages maksimalt 15 kursister, og plads på uddannelsen kan derfor ikke garanteres.
 • Efter du har tilmeldt dig, vil du blive kontaktet vedrørende adgangskravene og dokumentation.


Kontakt og mere information:

Chef for udvikling, uddannelse og dommer, DBU Sjælland Poul Duus Gilling