Når vores nye kunstgræsbane står færdig, kan vi vise helt unikke omgivelser frem, og den stolthed, som kommer til at gro ud af det, tror jeg på, kan bringe os et sted hen, vi ikke selv aner endnu. Steen Jensen, formand i Kerteminde Boldklub

Drømmen om en kunstgræsbane i Kerteminde Boldklub går langt tilbage. Idéen begyndte for alvor at spire for 20 år siden i år 2002, da klubben havde 75-års jubilæum. Her stemte medlemmerne for, at klubben skulle begynde at spare penge op til en kunstgræsbane. Det er en proces, der har fyldt i klubben i mange år, men nu kan de snart høste frugterne af arbejdet.

Inden længe står Kerteminde Boldklubs kunstgræsbane færdig, og det bliver den blot anden kunstgræsbane i hele kommunen. Klubbens formand gennem snart fire år, Steen Jensen, glæder sig naturligvis til at se den nye flotte bane stå færdig:

- Når vores nye kunstgræsbane står færdig, kan vi vise helt unikke omgivelser frem, og den stolthed, som kommer til at gro ud af det, tror jeg på, kan bringe os et sted hen, vi ikke selv aner endnu. Og så håber vi jo selvfølgelig også på en medlemsfremgang. Det kommer til at betyde meget for både børn og gamle, at sæsonen kan udvides, og at man kan spille året igennem, forklarer formanden.

Her kan du læse lidt mere om, hvordan processen har været i Kerteminde Boldklub, og hvordan klubben er nået derhen, hvor de inden længe kan lade både unge og ældre boltre sig med boldene på deres fine nye kunstgræsbane.

Græs Skrælles Af Foto: Kerteminde Boldklub
Ujævn Jord Foto: Kerteminde Boldklub
Jævn Jord Foto: Kerteminde Boldklub

En lang periode med opsparing

Siden medlemmerne i 2002 stemte for, at klubben skulle have en kunstgræsbane, har Kerteminde Boldklub sparet penge op. Aftalen med Kerteminde Kommune har været, at klubben selv skulle stille med 30 % af finansieringen til projektet, hvilket svarer til mere end 1,5 millioner kroner, og at kommunen så ville finansiere resten ved at give klubben et 20-årigt rentefrit lån.

Det helt store aktiv i forhold til at spare penge op har været afviklingen af den årlige Kerteminde Cup, som hver sommer har givet et godt overskud, der er blevet lagt direkte i opsparingskassen til den ønskede kunstgræsbane. Den sidste sten, der blev vendt, inden den endelige ansøgning kunne sendes til kommunen var, da klubben modtog kr. 60.000,-, da Oliver Christensen havde spillet de første 10 kampe for OB. Disse penge blev brugt som en form for kickoff og symbol på, at klubben nu var klar til for alvor at gå i gang med projektet om at bygge en kunstgræsbane.

Det altafgørende samarbejde med kommunen

Når Kerteminde Boldklubs kunstgræsbane står færdig, vil det være den kun anden kunstgræsbane i kommunen. Den første blev anlagt i Langeskov IF for ca. 10 år siden. Sammenligner man med fx Nyborg Kommune og Nordfyns Kommune, som har en del flere kunstgræsbaner, har Kerteminde Kommune valgt en anden vej, når det kommer til anlæggelsen af kunstgræsbaner. Det er der dog ikke nogen sure miner over hos Kerteminde Boldklubs formand:

- Kommunens valg om ikke at betale for kunstgræsbaner har været en af de forudsætninger, vi har måttet acceptere i den her proces. Noget af det første vi besluttede os for i bestyrelsen, da jeg blev formand, var, at vi skulle lade være med at brokke os over politikerne, for vi har faktisk nogle politikere, der vil os det godt. Vi skal bruge hinanden som medspillere, og vi skal også have forståelse for de udfordringer, som politikerne sidder med. Vi kan ikke bare kræve penge af dem. Så jeg synes faktisk, at vores samarbejde om det her projekt har været virkelig godt, om end det jo selvfølgelig har været en meget lang proces, forklarer Steen Jensen, formand i Kerteminde Boldklub.

Fordeling af bestyrelsens kompetencer

Da Steen Jensen blev formand i 2019, valgte man hurtigt i klubbens bestyrelse, at det ville være bedst at nedsætte en lille arbejdsgruppe, der kunne sætte tryk på kedlerne i forhold til kunstgræsprojektet, og som havde mandat til at træffe beslutninger på bestyrelsens vegne.

Formand, Steen Jensen, og næstformand, Søren Eriksen, udgjorde herefter den lille arbejdsgruppe, der først og fremmest skulle sørge for at få projektet godkendt i kommunen. Da byggetilladelserne var i hus, gik projektet over i en styrings- og anlægsfase, hvor der skulle en anden type kompetencer til. Det handlede blandt andet om forhandling med leverandører.

- Her havde vi andre rigtig gode kræfter i bestyrelsen, som er vant til at arbejde med sådan noget, så siden da, er jeg trådt lidt i baggrunden, og vi har nedsat en lille ny arbejdsgruppe, som er ved at føre projektet helt i mål, forklarer Steen Jensen, som også pointerer fordelen i at brede arbejdet ud på flere:

- Den lange proces og det, at vi er mange, der har hjulpet med at få projektet i mål, giver jo også et rigtig stort ejerskab for projektet i hele bestyrelsen. Tidligere har man nok ikke helt haft troen på, at sådan et stort projekt kunne lade sig gøre i vores klub, men nu er det altså ved at lykkes, lyder det fra en stolt formand.

Planen var egentlig, at den nye flotte kunstgræsbane skulle stå færdig i uge 25 lige akkurat i tid til afviklingen af dette års Kerteminde Cup. Desværre bliver dette ikke muligt grundet en manglende materialelevering, der skyldes eftervirkninger af Covid-19, og som altså betyder en mindre forsinkelse af færdiggørelsen. Dette er naturligvis noget, der ærgrer formanden:

- Vi var blevet lovet, at den kunne stå færdig til Kerteminde Cup, og vi havde planer om, at den rigtigt skulle indvies med pomp og pragt, når Kerteminde Cup vender tilbage efter to års aflysning på grund af corona, men det kommer desværre ikke til at kunne lade sig gøre. Det er vi selvfølgelig virkelig trætte af, men der er jo ikke så meget at gøre ved det. Jeg vil i hvert fald ikke lade det tage glæden fra, at vi inden længe afslutter et stort projekt med et flot resultat, afslutter Steen Jensen.