Mere end 1.500 børn og unge er med på årets 24 DBU Get2 Fodboldskoler, som er fodboldskoler til reduceret pris i udsatte boligområder. Antallet er deltagere er rekordhøjt, og de særlige fodboldskolers succes vækker glæde, fortæller Bent Clausen, næstformand i DBU:

”Fodbold kan bringe små og store sammen om motion, men den kan i lige så høj grad give fælles oplevelser, bedre trivsel og sammenhold, uanset etnicitet og baggrund. Derfor er det glædeligt, at flere og flere børn og unge fra de udsatte boligområder finder vej til fodboldskolerne, hvor engagerede frivillige står klar til at samle børn og unge i et trygt og givtigt fællesskab”, siger Bent Clausen.

Udsatte børn og unge ind i fællesskabet
Siden 1993 har DBU solgt mere end 750.000 billetter til fodboldskoler over hele landet. Det er dog ikke alle børn i Danmark, der eksempelvis af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for 13. år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.

DBU Get2 Fodboldskoler følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere, der gør et stort stykke arbejde for at give deltagerne en mindeværdig oplevelse.

DBU Get2 Fodboldskoler og DIF get2sport er udover DIF og DBU støttet af kommunerne, Tryg Fonden og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Fakta om DBU Get2 Fodboldskole

  • DBU Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og Tryg Fonden.

  • DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.

  • DBU Get2 fodboldskolerne så dagens lys i 2011.

  • I år afholdes skolerne i Ishøj IF, Hundige Boldklub, Boldklubben Union, Nykøbing FC, Albertslund IF, Holbæk B&I, Høje Tåstrup IF / T.G.80 IF (Høje Taastrup), Køge Boldklub, AaB, Tilst/Langkjær (Aarhus), Boldklubben af 2022 (Aarhus), Hasle B, Munkevængets Fritids- og Idrætsforening, Haderslev FK, Esbjerg IF 92, Høje Kolstrup B 81 (Aabenraa), NFS - Nørremarkens forenede Sportsklubber (Vejle), B1909/Odense KFUM, ACFC (Gellerup), Houlkær IF, B73 Slagelse, Nivå-Kokkedal FK

 

  • Der forventes i alt at deltage over 1.500 piger og drenge på årets 24 DBU Get2 fodboldskoler.