Pr. 1. januar 2022 er UEFA C-trænerkurserne den obligatoriske begyndelse på alle træneres vej gennem DBU’s træneruddannelsessystem. Tidligere gjaldt det kun børnetrænerne, hvorimod ungdoms- og seniortrænerne kunne starter på UEFA B1.

Nu hvor UEFA C-trænerkurserne også er for ungdoms- og seniortrænere, udbyder DBU Fyn et UEFA C2-trænerkursus, som er målrettet træning af U15-hold og opefter.

På dette kursus kan du blandt andet stifte bekendtskab med følgende emner:

  • Unges liv og fodboldliv: Hvad skal du som træner være særligt opmærksom på?
  • Målmandstræning i teori og især i praksis på banen: Hvordan træner du din målmand godt?
  • Hvordan skabes det gode fodboldmiljø, og hvordan involveres spillerne?
  • Træning af specifikke spillemæssige kvalifikationer: Hvordan udvikler du en god afslutter? Hvordan træner du det gode pres, de offensive dueller eller overlappet?

”På dette C2-kursus vil der være rig mulighed for at møde kollegaer og nørde og networke med ligesindede, både i teorilokalet og på træningsbanen” udtaler uddannelseskoordinator ved DBU Fyn, John Christensen, og fortsætter:

”Vi har planlagt kurset, så det kan afvikles med et minimum af forstyrrelser for kursisternes trænergerning. Det finder sted på to fredage eftermiddage og aftener – hvor man ofte kan starte tidligt, og desuden en enkelt søndag.”

Et UEFA C2-kursus varer 20 timer. Derudover er der et online forberedelsesmodul, og kurset afsluttes med et online refleksionsmodul.
Kurset, der er målrettet trænere for U15 og opefter, afholdes i OKS i Odense på følgende dage:

  • Fredag den 26. august kl. 15.30-20.30
  • Fredag den 9. september kl. 15.30-20.30
  • Søndag den 18. september kl. 08.00-100

Kurset er åbent for trænere fra alle klubber, og det gælder naturligvis både mandlige og kvindelige trænere.

 

 

Du kan læse mere om UEFA C-træneruddannelsen her.