Nyt: A og B niveau i 8M-pigerækkerne
I pigernes 8M-rækker kan der som noget nyt tilmeldes både et A og et B-niveau.

En opfordring skal derfor være, at man tilmelder sig A-rækken, hvis man i efteråret sluttede i den øverste halvdel af rækken og tilsvarende i B-rækken, hvis man sluttede i den nederste halvdel. Det skulle forhåbentligt resultere i mere jævnbyrdige kampe og deraf bedre fodboldoplevelser for spillerne.

Alle drenge-ungdomshold skal nytilmeldes (dog ikke jysk/fynske-fællesrækker)
ALLE drenge ungdomshold i DBU Fyn-rækkerne skal tilmelde sig på ny, og har dermed mulighed for at tilmelde lige præcis det niveau, som klubben/træneren mener, holdet hører til på. Det gælder de fynske turneringer fra Liga 3 og ned samt 8M rækker - og altså IKKE de jysk/fynske-fællesrækker.

De seneste år har vi til foråret automatisk overført holdene til den række de senest spillede i, men det har vist sig, at der alligevel var rigtig mange hold, der ville flytte niveau, at der var en del udtrækninger, og at en del helt nye hold kom til. Derfor gav det ikke længere mening. Holdene skal altså fremover nytilmelde til både forår og efterår.

Fleksibel spilleform: 11-mands kampe kan spilles som 9-mands
Dette er ikke en ny regel, men alligevel er der fortsat en del, der bliver overrasket over at møde den i praksis. Den kan dog have betydning for dig, der er i tvivl om, hvorvidt du har spillere nok til et 11-mandshold.

Reglen går nemlig på, at en 11-mands kamp på laveste niveau i hver årgang til enhver tid kan afvikles som 9-mands uden modstanderens accept heraf. De skal blot informeres om det, senest 2 timer før kampstart. Brug af reglen forudsætter desuden, at du/dit hold maks. har 10 spillere til rådighed til kampen. Modstanderen må fortsat have 14 spillere med til kampen.

Målene trækkes frem til straffesparksfeltets kant.

Reglen er lavet ud fra devisen om, at vi hellere vil spille så mange kampe som muligt end at se dem aflyst. 

Se mere om 11M som 9M her.