7M-turnering for herrer
De seneste år har vores 7M-tilbud til herre senior været i form af endagsstævner. Nu er tiden moden til (igen) at prøve af med en egentlig turnering for 7M-hold. 

- Baggrunden er bl.a., at vi de senere år har kunnet notere mange afbud og udtrækninger i serie 4 og serie 5. Det skyldes muligvis at det kniber lidt med at samle spillere nok til 11M-kampe, og der kan en 7M-turnering måske være et godt alternativ, forklarer koordinator for DBU Fyns seniorudvalg, Lau Krogshede.

7M-turnering for Old Girls
De sidste mange år har antallet af kvinde 7M-hold ligget stabilt på omkring 50 tilmeldte hold. Mange af disse hold har været med i mange år. Vi tror derfor at der er grobund for at lave en Old Girls række (+29). Der skal være min. 5 tilmeldte hold før at rækken oprettes.

Pokalturnering for kvinde 7M
For første gang udbyder vi en pokalturnering for kvinde 7M-hold. Pokalturneringen et kun for de klubber som også har tilmeldt et 7M turneringshold i enten A, B, C eller Old Girls rækken.

- Baggrunden er ligesom ovenfor nævnt det relativt stabile antal hold, der har deltaget i 7M-turneringen de senere år. De mange hold giver grobund for en god pokalturnering, fortæller Lau Krogshede, og fortsætter:

- Pokalturneringen er desuden et direkte output af et arbejdsgruppemøde (afholdt i oktober) med deltagelse af klubrepræsentanter. Mødet, som blev inviteret til af DBU Fyns seniorudvalg med henblik på at optimere den fynske kvindefodbold.  

Helårsturnering for "De gamle" herrer
Alle turneringer for "De gamle" på herresiden dvs. Old Boys og ældre i DBU Fyn-regi spilles fremover som helårsturnering henover foråret og efteråret.

Efter et par år med halvårsturneringer vender ”De gamle” tilbage til helårsturneringer. Det sker efter ønske fra mange af de deltagende klubber. Helårsturneringerne kommer til at køre fra foråret til og med efteråret, og det giver mulighed for at placere lidt flere kampe på denne side af sommerferien og lidt færre i efteråret – af hensyn til solnedgang, da ”de gamle” altid spiller på hverdage. Fynsmesteren bliver derfor nu kåret i efteråret.

Bemærk desuden (i forhold til holdtilmelding)

Fleksibel spilleform: 11M som 9M
Det er ikke nyt, at 11M kampe kan spilles som 9M, men det kan være værd at nævne igen for de trænere, der står med tvivl om, hvorvidt der er helt nok spillere til at tilmelde til 11M. Det gælder i følgende rækker:

  • Herre Serie 4
  • Herre Serie 5
  • Kvinde Serie 2

Her kan 11M kampe afvikles som 9M kampe uden modstanderens accept, så længe modstander kontaktes herom senest 2 timer før kampstart. 

Den mulighed gør sig dog kun gældende, hvis holdet har maks. 10 spillere til rådighed til kampen. Modstanderen må fortsat have 14 spillere med i truppen.

Herre Serie 4 og Kvinde Serie 2 overført til foråret
Alle Herre Serie 4 hold og Kvinde Serie 2 hold der deltog i efterårets turnering er automatisk overført og tilmeldt til forårets turnering. Afmelding eller eftertilmelding af hold i disse to rækker skal ske via mail.