Fodbold kan spilles på mange måder, og det behøver ikke være 11 mod 11 for at være sjovt. Det vigtigste er at finde en spilleform, der passer godt til holdet, og det antal spillere, det består af. Det er nu blevet nemmere, efter det nye 7-mandstilbud er kommet til.

Den svære 12., 13. og 14. mand siet fra

Hvis du har været træner for et seniorhold, kender du måske denne udfordring:

Det går meget godt med at finde de første 11 spillere til holdkortet, men hvis du også skal have udskiftere med, kræver det en telefonbog på størrelse med et IKEA-katalog. For at få de sidste 3 spillere på plads, skal du måske lave 20 opkald....eller flere.

Selvom det sikkert ofte lykkedes alligevel, er det med garanti ikke den sjoveste opgave i dit trænerliv, og så kan 7-mandsturnering være er et godt alternativ. Her skal du nemlig kun bruge op til 10 mand, og dem kan du måske let få plads ud fra "stammen på holdet".

God mulighed for nye spillere

Det kan også være, at nye spillere kommer til klubben - men måske kun lige nok til et 11-mandshold. I så fald skal der ikke mange afbud til, før det bliver til en tabt kamp uden at have spillet. Surt for alle - både jer og modstanderen.

Der kan en tilmelding til 7-mandsturneringen også være et godt alternativ.

Tilmeld hold nu

Der er åbent for holdtilmelding til og med 13. februar. Det kan dog være, at den forlænges:

- Vi kigger nu på, hvor mange hold der tilmelder sig turneringen inden fristen. Derefter tager vi stilling til, om den forlænges, forklarer koordinator for DBU Fyns seniorudvalg, Lau Krogshede, og uddyber:

- Formålet skulle være at samle nogle af de hold op, som allerede tidligt i sæsonen må konstatere, at det alligevel kniber med at samle spillere nok til 11-mandsfodbold. Dem vil vi  kunne tilbyde 7-mandsturneringen, som f.eks. så kunne sparkes i gang sidst i april i stedet for i starten af april.

Det koster kr. 720,-/halvår at deltage med et hold i DBU Fyns 7-mandsturnering.

Hold tilmeldes via KlubOffice i menuen Turneringer og hold > Holdtilmelding > Turneringer og stævner.