Nicolai Friborg Johansen er instruktør på den sidste aften på Det Fynske Fodbolduniversitet i denne omgang, hvor emnet er ”Possession”.

- Possession er som sådan ikke et succeskriterium for at vinde en fodboldkamp. Men det er sjovt at have bolden, og det er derfor, vi begyndte at spille fodbold som børn. Det handler om det personlige rum og relationerne omkring bolden” udtaler Nicolai Friborg Johansen.

Undervejs i løbet af aftenen vil Nicolai komme ind på underemner som invitation, aktion, kommunikation, vinkler og variation.

- Jeg synes, det er vanvittigt interessante emner, for hvis du er dygtig til at skabe possession og især de rigtige steder på banen, har du ofte større kontrol over kampen og dens udfald.

Nicolai bygger aftenen op som inspiration til opstartstræningen for sæsonen, som han vil vise ude på banen. Undervejs vil han også vise, hvordan man kan højne koncentrationen i træningen via simple øvelser for spillerne.

Derefter rykker kursister indenfor, hvor Nicolai vil gå i dybden med emnet om possession, og så vil han også komme ind på, hvad forskellen på ungdomsarbejdet og fodbold generelt er i Danmark og Spanien, hvor Nicolai tidligere har arbejdet professionelt som træner i to år.


Det praktiske om aftenen på Det Fynske Fodbolduniversitet

Kurset afholdes onsdag den 9. februar 2022 kl. 18.00-21.00 hos B1909 (Gillestedvej 12, 5240 Odense NØ).

Du kan optjene 3 point til vedligeholdelse af din B- eller C-trænerlicens.

Prisen er kr. 350,- pr. deltager.

Mere om Nicolai

I 2007 sagde Nicolai Friborg Johansen sit gode job i shippingbranchen op for at forfølge drømmen om at blive professionel fodboldtræner. Den drøm har han jagtet de sidste 15 år. I to af årene fik han muligheden for at leve af fodboldtrænerjobbet i Spanien i FC Malaga.

- Jeg elsker fodbolden og alt ved den, og så er jeg af den opfattelse, at man selv skriver sin egen historie, dette fortæller jeg både mine børn og mig selv dagligt, for det er det, der giver modet til at springe ud i nye ting” udtaler Nicolai Friborg Johansen.

Coronaen satte en stopper for tiden i Malaga, og i tiden efter Nicolai vendte hjem har trænerkarrieren budt på et job hos Dalum IF’s 2. Divisionshold.

Før eventyret i Spanien har Nicolai været træner for FC Fyns U19 divisionshold, OB’s Albaniseriehold og S.f.B.’s U17 divisionshold.