Det er kun få år siden, at vi for første gang udbød DBU Fyn VinterBold som træningsturnering frem mod sæsonsstarten. De første år skulle den langsomt vokse ind i den fynske fodboldbevidsthed, men nu ser det ud til, at de fynske fodboldentusiaster for alvor har set lyset i turneringen.

- Vi kan konstatere, at vi aldrig tidligere har haft så mange hold tilmeldt, og det er jo yderst positivt, at flere og flere fynske hold er klar til at snøre støvlerne og spille sig i kampform via vores tilbud, fortæller koordinator for DBU Fyns seniorudvalg, Lau Krogshede.

Både mænd og kvinder er med

DBU Fyn VinterBold blev grundet corona ikke afviklet i 2021, så for at sammenligne med de nuværende tilmeldinger, skal vi tilbage til februar 2020.

På herresiden kan vi på nuværende tidspunkt registrere 30 tilmeldte seniorhold, hvilket er næsten en fordobling i forhold til 2020, hvor 16 hold spillede med.

Også hos kvinder er der grøde i vinterbolden med 7 tilmeldte hold i 11-mandsrækken og indtil videre 4 i 7-mandsrækken.

- I 2020 var der ingen tilmeldte kvindehold, så bare det, at vi nu rent faktisk kan udbyde træningskamptilbud til kvinderne er et godt skridt i den rigtige retning, som forhåbentligt udvikler sig til mere, afrunder Lau.

Også fremgang hos børn og unge

Også på ungdomssiden ser vi en stigning i antal tilmeldte hold, omend lidt mindre. Indtil videre er der 116 hold tilmeldt børne- og ungdomsrækkerne mod 108 hold i 2020.

Tallene dækker over de årgange, hvor der spilles turneringer. Der arbejdes desuden på at udbyde nogle opstartsstævner for de hold, der normalt spiller stævner.

- Vi glæder os over, at der kommer flere og flere hold til, og vi har stadig ledige pladser i nogle rækker og mulighed for at komme på venteplads i andre, fortæller koordinator Mogens Jørgensen, og fortsætter:

- Jo flere hold vi har med, jo bedre muligheder har vi for at lave turneringer baseret på både geografi og niveau. Så, vi håber selvfølgelig at endnu flere vil tilmelde sig både nu og i de kommende år til gavn for alle involverede.

Kort om DBU Fyn VinterBold

Turneringen spilles i løbet af februar og marts, og de tilmeldte hold får typisk 3-4 kampe.

Fordelene i forhold til selv at arrangere træningskampe er:

  • Vi finder modstanderne for jer
  • Det hele kører via vores systemer, som spiller sammen med klubbens (KlubOffice, Fodbold app mm.)
  • Vi sørger for dommere til seniorkampene, og giver dommeren besked, hvis kampen flyttes. Dommerafregning foregår via os. Der kan bestilles dommer til børne- og ungdomskampe

Selvom den officielle tilmelding er lukket, kan der fortsat eftertilmeldes hold via info@dbufyn.dk.