I SSV Højfyn har de ingen stor pigeafdeling. I skrivende stund er 35 piger fra årgang 2007-2017 indmeldt i klubben. Som i mange andre klubber er det et puslespil at samle pigerne til rene pigehold, som kan komme ud og spille kampe og stævner sammen. For eksempel er der lige nu 12 spillere på U13-holdet, men en tredjedel af dem, er egentlig ikke U13-spillere. Kun otte af dem er U13, mens tre er U12 og en er U15. Som tingene ser ud lige nu, er det nemlig nødvendigt at samle årgangene for at have piger nok til et hold. Situationen er faktisk sådan, at mange af de yngre piger i klubben er nødt til at træne sammen med drengene for, at tingene kan hænge sammen.

En af udfordringerne i klubben er, at der mangler frivillige til det ekstra arbejde, der skal gøres for at forbedre pigeafdelingen. I SSV Højfyn er de dog godt på vej, efter Karina Bai Larsen er blevet valgt ind i bestyrelsen. Hun brænder for pigefodbolden og vil gerne arbejde for, at der kommer flere piger til og flere frivillige, der er klar til at træne pigeholdene i klubben.

- Det kræver jo noget ekstra arbejde at få en blomstrende pigefodboldafdeling. Vi vil gerne gøre noget ekstra for at rekruttere pigerne, så vi kigger blandt andet ind i at afvikle Pigeraketten for at prøve noget nyt. Det kommer lidt mere naturligt med drengene, og mange af dem starter tidligere. Hvis vi vil have pigerne til at spille fodbold, skal vi nok gøre noget ekstra ud af det, forklarer Karina Bai Larsen, der er holdleder for datterens U13-pigehold og medlem af bestyrelsen i SSV Højfyn, hvor hun særligt beskæftiger sig med klubbens pigespillere.

Erfaringen i SSV Højfyn er, som i mange andre fynske klubber, at man skal gøre noget særligt aktivt for at tiltrække og fastholde pigerne. Der skal være nogen, der brænder for pigefodbolden.

- Det kræver nogle frivillige, der er særligt dedikerede til pigefodbolden, og så kræver det jo selvfølgelig også nok frivillige helt generelt. Hvis klubben kun lige har nok til at køre rundt, er der ikke ressourcer nok til at gøre noget ekstra for pigerne, hvilket er nødvendigt, forklarer Karina Bai Larsen.

Men erfaringen i SSV Højfyn er også, at solen let kan begynde at skinne på pigerne, hvis bare man opsøger strålerne lidt.

 

Modtager af Gjensidiges Drømmelegat

Tilbage i november 2021 fik U13-pigerne besøg af dansk kvindefodbolds helt store sponsor, Gjensidige Forsikring, som via deres drømmelegat var klar med helt nye spilledragter og træningstøj til pigespillerne.

Legatet blev søgt, fordi en forælder på holdet havde en i sit netværk, der gjorde forældregruppen opmærksomme på muligheden. Det fik holdleder, Karina Bai Larsen, til at skrive en ansøgning på deres Facebookside, hvor der blev søgt om hjælp til nyt spillertøj og træningstøj til pigerne, så de ikke længere skal spille i diverse sammensatte sæt spillertøj, hvoraf flere af trøjerne var med de samme rygnumre.

- Jeg søgte Drømmelegatet på vegne af holdet. Efter lidt tid fik vi en besked fra Gjensidige om, at de gerne ville opfylde vores ønske, og i november fik pigerne overrakt tøjet til stor glæde for dem. Det har jo betydet, at pigerne ser lidt mere præsentable ud, når de møder op til kamp, og på en eller anden måde har det da også gjort, at de føler sig mere værdsatte. Det er ikke altid en nem verden at være pige i, afslutter Karina Bai Larsen.

Nu glæder SSV Højfyns U13-piger sig til sæsonens kampe, hvor de kan vise klubbens farver og logo frem på bedste vis på deres nye tøj.

 

Holdbillede2 Overtræksbluser
SSV Højfyns U13-piger i deres nye overtræksbluser. Foto: Gjensidige Drømmelegatet.

SSV Højfyns piger er ikke de eneste fynske fodboldpiger, der har modtaget Gjensidiges Drømmelegat. Også Brændekilde-Bellinge Boldklubs U9/U10-piger fik tilbage i december all-weather-jakker med klubbens logo og holdets slogan ”Seje piger spiller fodbold”. Og Dalum IF’s U14-piger har fået en bustur til en kvindelandskamp i Viborg.

Er du interesseret i at vide mere om Drømmelegatet, kan du læse alt om det her

Facebooksiden, hvor man ansøger om Drømmelegatet, er der også masser af inspiration at hente hos andre klubber landet over, der ønsker at gøre noget særligt for deres pigefodboldspillere. 

Måske er der også nogle piger i jeres klub, der kunne fortjene et Drømmelegat?