Med både musik og velkomst i højtalerne og medaljeoverrækkelse til alle børn på banerne, var bogstaveligt talt fest og fodboldfarver i hallen i Højby i weekenden, hvor 61 drenge og pigehold i rækkerne U5-U7 og en hel masse medbragte tilskuere var samlet til DBU Fyn indestævne.

For at sådan en dag skal blive en god oplevelse for alle, kræver det, at nogen engagerer sig i netop at gøre det til en god dag. Her havde klubben klogt spottet muligheden for at involvere en række af de unge medlemmer - der naturligvis blev bakket godt op af bl.a. klubbens formand.

-  Vi har en gruppe unge på 15-17 år, som altid nyder at være sammen, og det gælder heldigvis ikke mindst her i klubben. Derfor var de også helt med på at hjælpe til i flok til stævnet. Og så har de nået en alder, hvor de gerne vil være med til at gøre en forskel i klubben, fortæller klubbens formand, Kasper Stougaard og påpeger, at det er vigtigt, at opgaverne holdes meget simple for de unge, så de føler sig trygge ved, at de kan løse dem. 

Han fortsætter dernæst:

Det var selvfølgelig fedt at se de mange glade børn, men for os voksne fra klubben var det faktisk en endnu større fornøjelse og sejr at se, hvordan de unge engagerede sig og tog ansvar. Så bliver man da lidt stolt som formand. Formand, Kasper Stougaard

Det behøver ikke være så svært

Om morgenen forud for stævnet briefede formanden de unge om deres rolle, og her lå det ham meget på sinde at holde det simpelt.

- Jeg bad dem grundlæggende om at tage en T-shirt på, smile og guide de små spillere til at få en god oplevelse. Vi aftalte bl.a., at når bolden skulle gives op, satte de så på hug, så de kom i øjenhøjde med børnene og fortalte dem, hvor de skulle lægge bolden og løbe hen. 

Formanden selv var også trukket i arbejdstøjet - nærmere bestemt en stævneledertrøje - så det var ham og ikke de unge, de gæstende hold skulle kontakte ved spørgsmål. På den måde forblev de unges opgave dem, og kun dem, der var aftalt på morgenens briefing - dommerbord, kampleder og medaljeoverrækkelse.


Det skal være en oplevelse at komme til stævne

I Højby S&G havde man lagt sig i selen for at stævnet skulle være en oplevelse udover "bare" fodboldspillet.

- Jeg har selv for mange gange været afsted med hold til stævner, hvor det groft sagt bare var 4 korte kampe og så hjem igen, og hvor vi som trænere bare har fået stukket 4-5 medaljer i hånden på vej ud. Vi ville give vores gæster og egne spillere noget mere, fortæller Kasper.

- Derfor havde vi, bl.a. med inspiration fra DBU 3 Bold-stævnerne, sørget for musik i højtalerne. Det skabte en levende og festlig stemning, og det var da fedt at se ungerne danse rundt inde på banen, mens de ventede på at sparke kampen i gang, uddyber Kasper i et tonelejde, hvor man nærmest kan høre ham smile ved tanken.

Derudover var der velkomst til alle hold i højtalerne, et åbent og livfuldt cafeteria og medaljeceremoni nede på banerne - naturligvis med tilhørende fotoseance med stolte forældre og bedsteforældre bag mobilerne.

Derudover sørgede formanden - naturligvis fristes man til at sige - også for at de unge frivillige til stævnet, og klubbens frivillige i det daglige, blev takket over højtalerne med store klapsalver i hallen til følge.

Små overvejelser gjorde den store forskel

Stævnet i Højby blev en fantastisk fodboldoplevelse for både spillere, de unge frivillige, de voksne fra Højby S&G og de mange gæstende forældre og bedsteforældre. Det gjorde det, fordi man i klubben havde gjort sig nogle ganske simple overvejelser om, hvordan man kunne gøre stævnet til en oplevelse.

- Det kræver virkelig så lidt at gøre den lille indsats, der gør det federe for alle at være en del af stævnet, afrunder Kasper vores snak, mens han melder klubben klar til at afvikle DBU Fyn indestævne igen.