Konceptet blev lanceret i februar 2021, og er det første europæiske græsrodsinitiativ for piger.

Playmakers er et nyt banebrydende fodboldprogram, hvor målsætningen med konceptet er at engagere unge piger i alderen 5-8 år, der ikke i forvejen spiller fodbold, med det formål at inspirere pigerne til at få venner, træne regelmæssigt, lære livsfærdigheder og udvikle en livslang kærlighed til fodbold gennem magien i Disneys verdensberømte historiefortælling.

Med en ny sæson, der bliver lanceret i foråret 2022, vil piger over hele Danmark være nogle af de første til at træde i fodsporene på den eventyrlystne teenager Vaiana.

Hun er hovedpersonen i Disneys elskede animerede film. Disneys Vaiana bliver det nye tema, der er blevet forvandlet til at være en del af UEFA Playmakers verden.

Vi er enormt glade for den positive respons, vi har fået på UEFA Playmakers i Danmark. At kombinere fysisk aktivitet med Disney-magi har vist sig at være en god kombination, når man vil introducere piger til fodbold. Resultaterne viser, at mange af deltagerne efterfølgende melder sig ind i en klub.

- Bent Clausen, formand i DBU Bredde


Fodbold er for begge køn
86 procent af de adspurgte forældre har ændret opfattelse og føler sig nu mere trygge ved at opfordre deres døtre til at fortsætte med at spille fodbold efter at have deltaget i en eller flere UEFA-playmakersessioner. Derudover har 9 ud af 10 forældre meddelt, at de vil anbefale programmet til familie og venner.

Rikke Hansen, mor til deltager på UEFA Playmakers inspired by Disney.

- Min datter er nu startet i en fodboldklub, alt sammen på grund af UEFA Playmakers. Før hun deltog i konceptet, havde hun aldrig vist nogen
interesse for fodbold eller andre sportsgrene.
Min datter er meget stille og har desværre haft svært ved at få venner, derfor var programmet perfekt for hende, fordi her var alle piger, og hun følte sig mere komfortabel. Hun er vokset massivt i selvtillid og har fået mange nye venner. Jeg vil anbefale dette program af mange grunde, såsom venskab, bevægelse, mod, personlig vækst og uafhængighed.

 

 

Sofia 6 år

- Min favorit ting ved UEFA Playmakers var at få nye venner og opbygge venskaber. Jeg vil fortsætte med at spille fodbold, da jeg nu er kommet til en ny klub. Vi får lov til at vinde kampe og løbe rundt sammen, hvilket jeg elsker. 


Mere end 211 Playmakers trænere er blevet uddannet til konceptet, som leveres i over 34 centre over hele landet. Direkte feedback fra UEFA Playmaker-trænere viste, at næsten 75% er kvinder, og 86% er tilfredse med deres deltagelse i programmet.

Natalie Rømer, en UEFA Playmakers-træner fra Roskilde Boldklub, fortæller:

- Mange af pigerne, der startede i UEFA Playmakers-programmet, var stille og generte, men til sidst havde de forvandlet sig til uafhængige fodboldspillere som gerne ville lære mere. I den første session kom mange af pigerne i normalt tøj, ved slutningen af programmet havde de fodboldstøvler, træningstøj og benskinner, og de havde lært navnene på spillerne og endda noget fodboldterminologi. Intet gør mig gladere end at introducere piger til den sport, jeg elsker. Min største drøm er at få flere piger til at spille fodbold.

UEFA's skræddersyede træningsprogram er inspireret af akademisk forskning, der viser historiefortællingens positive rolle i at hjælpe børn med at dyrke sport, og er skræddersyet til at opbygge unge pigers tillid til deres bevægelser, kommunikation og kreative tænkningsevner.

Forældre, der er interesserede i at tilmelde deres døtre til UEFA Playmakers, kan læse mere her.