Der er mere end fuld fart på seniorfodbolden i Munkebo Boldklub. I opstarten til forårssæsonen har der i gennemsnit været 40-50 mand til træning, hvorimod der for tre år siden blot var 15-20 stykker. Og spørger vi klubbens nye formand, 27-årige Armin Begovic, er der en helt klar grund til succesen:

Jeg vil sige, at det sociale er den helt afgørende faktor. En del spillere har taget gode venner med, og vi har fået gamle spillere tilbage, og så er det hele simpelthen bare vokset. Armin Begovic

De mange spillere betyder, at klubben har hele tre seniorhold, der spiller med i DBU Fyns turneringer. Førsteholdet spiller i foråret om oprykning til Serie 1. Andetholdet spiller om oprykning til Serie 2, mens tredjeholdet hygger sig i Serie 5. I Munkebo Boldklub er der plads til alle og fokus på fællesskabet:

”Vi har nogle dygtige trænere, som formår at give plads til alle. Og så gør vi meget ud af, at vi alle er lige uden for banen. I omklædningsrummet er det jo lige meget, om man spiller på første- eller tredjeholdet. Vi går meget op i denne gode kultur, og at klubben er en helhed og ikke kun et førstehold” forklarer Armin Begovic.

Formand Formand Armin Begovic har store planer og drømme for Munkebo BK. Foto: Munkebo BK

Tager på træningslejr i Kroatien i påsken

Det er ikke kun den ugentlige træning i seniorafdelingen, der går godt. Den driftige nye formand har nemlig også arrangeret en lidt utraditionel træningslejr for sin seniorafdeling.

Eller måske er den ikke utraditionel – den er faktisk meget traditionel, hvis der var tale om en eliteklub med hold i de øverste landsdækkende rækker. I påsken skal hele 46 mand fra klubben nemlig på tur til Kroatien, hvor der er booket værelser på et fodboldresort med fuld forplejning. Her skal der både trænes og spilles kampe.

”Vi har oplevet en kæmpestor tilslutning, som jeg ikke engang havde turdet håbe på. Der var faktisk endnu flere, der gerne ville have været med, hvis det kunne have ladet sig gøre med familie og arbejde, så vi kunne godt have rundet 50” fortæller Armin Begovic.

Der er styr på programmet, og udover en masse fodbold, bliver der også rigeligt tid til at holde ferie.

”Planen er, at vi tager en fridag, når vi ankommer, og så holder vi også fodboldfri dagen inden, vi skal hjem. Egentlig havde vi mulighed for to træningspas om dagen, men jeg tror, at vi nøjes med et enkelt ved middagstid på de dage, hvor vi skal træne. Det skal jo heller ikke tage overhånd” forklarer en grinende formand, der også selv er spiller i klubbens seniorafdeling. Han understreger, at det først og fremmest er en social tur:

”Meningen er jo, at vi skal rystes endnu bedre sammen og bare hygge os. Det skal være en god oplevelse, som sparker sæsonen i gang på den bedst mulige måde. Og så er det jo bare en god mulighed for lige at træne lidt ekstra under varmere himmelstrøg og også spille en kamp eller to” fortæller Armin Begovic.

Turen er planlagt således:

  • 23 bookede dobbeltværelser på Hotel Park Plaza Belvedere i Medulin i Kroatien
  • Afgang fredag den 8. april i dobbeltdækkerbus fra Munkebo
  • Fuld forplejning alle dage
  • Mulighed for fitnesstræning, tennis, minigolf, vandsportsaktiviteter, beach volley og spa og meget mere (se hotellets faciliteter her)
  • Fodboldtræningspas på en af resortets otte fodboldbaner
  • Træningskampe mod lokale hold
  • Hjemrejse fredag den 15. april

Hele turen koster kr. 4.100, - pr. deltager, og faktisk er der fuld egenbetaling for turen, men dog betaler klubben for leje af fodboldbaner på hotellet, så det sportslige set up er i top.

”Der har ikke været nogen kommentarer til egenbetalingen for turen. Faktisk har folk bare været rigtig glade for initiativet og har gerne villet støtte op. Vi har et par stykker under 18 år, og her har vores Old Boys-afdeling doneret 1000 kroner til hver af dem, som tilskud til, at de kan komme med. Faktisk støtter vores Old Boys-afdeling ungdommen i klubben ret meget, hvilket vi selvfølgelig er utroligt glade for,” fortæller formanden.

Det er formanden selv, der har planlagt turen, og på trods af sin store erfaring med sociale arrangementer indrømmer han også, at dette har været et af de større:

”Det har selvfølgelig krævet en del af min tid at få det hele planlagt, men jeg synes jo, det er helt vildt sjovt, og jeg er virkelig glad for, at vi er en klub, der gør sådan nogle ting” afslutter Armin Begovic.

 

Et klubhus på vej

Selvom det har krævet en del af den unge formand at arrangere en træningstur til Kroatien, sker der også andre store ting i klubben. Forhåbentligt er de inden længe på vej til at kunne få deres eget klubhus, hvilket klubben ikke har på nuværende tidspunkt.

Boldklubben ligger ved og nyder godt af faciliteterne i Munkebo Idrætscenter, som er kommunens, men de ønsker sig deres eget lille klubhus og terrasse, hvor de kan lave sociale arrangementer og selv bestemme åbningstiderne. De drømmer fx om at kunne lave landskampsaftener, fællesspisning og skabe rum for andre hyggestunder. Det vil give flere muligheder for alle klubbens medlemmer, og måske kan de til den tid også udvide med et eFodbold-tilbud til de unge.

I november 2021 modtog klubben et sponsorat på kr. 200.000, - fra AP Møller Fonden, og også andre fonde og Kerteminde Kommune har spyttet i kassen. Det betyder, at klubben snart er klar til at kunne iværksætte byggeriet. Der mangler lige de sidste byggetilladelser, inden startskuddet kan lyde.

Håbet er dermed, at klubben inden for en overskuelig fremtid kan få deres eget klubhus, og til den tid har de allerede fået kr. 25.000, - af Rema 1000 i Munkebo, som skal bruges på møbler dertil.

Jubel Foto: Bo H. Sørensen