Strib IF har allerede truffet beslutningen.

Klubben vil være DBU Børneklub som led i DBU’s Børnestrategi.

Børnene i Strib IF skal opleve, at det er spændende, sjovt og lærerigt at gå til fodbold, men at der også stadig skal være plads til alle - trods forskellighed. Anders Helweg, ansvarlig for børnefodbold, Strib IF

De vil samtidig også gerne blive endnu bedre. Især til det at sætte ord på, hvad de helt konkret gør sig af tanker med deres tilgang til børnefodbold i klubben, så endnu flere kan få gavn af at spille fodbold i Strib IF:

- For det første synes vi, at den (strategien, red.) lyder spændende og passer i god tråd med den måde, vi gerne vil arbejde med vores børnefodbold, og for det andet har vi de sidste par år haft stor fokus på lige netop det, siger Anders Helweg, der er holdleder med ansvar for årgang 2017 og yngre i Strib IF.

Vil hele tiden blive bedre
I Strib IF bestræber man sig altid på at blive bedre:

- Derfor synes vi, at DBU Børneklub er en fantastisk måde at se indad på. Hvad gør vi godt, og hvad kan vi blive bedre til?, spørger Anders retorisk og fortsætter:

- Og så er det altid fedt at være med i noget nyt fra starten af, da vi gerne vil vores unge, små medlemmer det bedste.

Klubben har længe arbejdet på at udvikle deres børneafdeling med henblik på at øge trivslen fremfor at fokusere stift på resultaterne til kampene. Derfor fastslår Anders, at alle er velkomne i klubben, uanset alder eller niveau:

- Børnene i Strib IF skal opleve, at det er spændende, sjovt og lærerigt at gå til fodbold, og at der også stadig skal være plads til alle - trods forskellighed. Det, mener vi, er i god tråd med DBU Børneklub, siger Anders.

Det vælter ind med børn
I Strib IF har man også lagt stor vægt på det sociale aspekt, både gennem fodbolden, men også forskellige arrangementer og initiativer. Det har kastet en masse fremgang af sig. Særligt deres pigeafdeling fik et enormt boost:

- Vi har stor fokus på vores mindste årgange. Vi startede op for et par år siden med DBU’s Bold & Bevægelse for de 2-4-årige, som var en stor succes. Vi har aldrig haft så mange medlemmer, som er under 6 år. Vi har også fået pigehold helt ned til U7 i gang - med stor succes og tilgang, lyder det fra Anders.

Flere planer skal føres ud i livet
Blandt yderligere tiltag pønser Strib IF på at finde en børnekoordinator:

- Vi ønsker at finde en god børnekoordinator, som har lyst og brænder for at hjælpe med at udvikle den nye måde at tænke og træne fodbold på. Det er vores overvejelser på trods af, at vi er en forholdsvis lille klub. Men vi føler os klar, fortæller Anders og pointerer:

- Vi sigter også efter, at hver årgang mindst har én uddannet C-træner.

Derudover vil Strib IF de kommende måneder holde flere trænermøder med fagligt indhold, hvor de i fællesskab kan hjælpe hinanden til at blive bedre. Her vil de også styrke samarbejdet mellem årgangene som eksempelvis at lave fællestræninger og sociale arrangementer.

For nu ser Strib IF frem til at blive DBU Børneklub:

- Vi glæder os til samarbejdet med DBU Fyn og Niels Nielsen (DBU Fyns klubrådgiver, red.), som vi allerede har haft et rigtig positivt formøde med, afslutter Anders.