Emnet for dette børnetrænerseminar er at give spillet fri til børnene. Instruktørerne vil vise eksempler på, hvordan man kan træne alle emner ved hjælp af sjove spil, hvor man som træner giver børnene medindflydelse uden at gå på kompromis med deres læring og kvaliteten i træningen.

Emnet er i perfekt overensstemmelse med DBU’s nye børnestrategi. I denne introduceres et nyt børnesyn, og vi har blandt andet givet fodboldbørn 12 forskellige rettigheder og 10 børneløfter. Målet er i sidste ende at skabe verdens bedste børnefodbold, hvor vi sætter det enkelte barn i centrum.

En af børnerettighederne sætter fokus på, at udvikling skal ske på børnenes præmisser. Det betyder, at fokus skal flyttes fra resultater til udvikling og læring for alle børn gennem leg, samhørighed og selvbestemmelse. Netop dette er omdrejningspunktet, når vi på seminaret tager emnet ”Giv spillet fri til børnene” op.

Samtidigt udtrykker børneløfterne i strategien, at vi som voksne vil være børnefokuserede, hvilket betyder man som voksen altid har den bedste interesse for børnene og lytter til dem. Vi skal vide hvorfor, vi gør, som vi gør, og hvad der skal til for at inspirere børn. Det er vigtigt, at børnefodbold handler om børnenes udvikling og lyst, og hvad de har brug for, og ikke handler om de voksne. Børneløfterne siger også, at vi skal være inkluderende og gøre træningen sjov og tryg. Vi skal prioritere børnenes kærlighed til fodbold over læring af fodbold, og netop det kan vi gøre ved at træne dem med sjove spil og små kampe, som instruktørerne vil vise på seminaret.

Udover træningen med de to instruktører, vil DBU Fyns børnefodboldansvarlige, Rasmus Cyril, også gøre deltagerne klogere på DBU’s nye børnefodboldstrategi med fokus på ovenstående pointer. Der vil samtidigt være god mulighed for at stille spørgsmål, idéudveksle og debattere.

 

Børnetrænerseminarets instruktører

To erfarne fodboldpersoner er instruktører denne dag.

Jan Knudsen er rutineret børnetræner og instruktør og nuværende Head of Coaching i FC Midtjylland.

Gitte Krogh har spillet 90 A-landskampe for Kvindelandsholdet og scoret ikke færre end 46 mål – et scoringsgennemsnit som de fleste vist kan være misundelige på. Desuden er Gitte en af de få kvindelige instruktører, vi har, og en meget erfaren børnefodboldtræner.

 

Det praktiske:

Dato: Onsdag den 24. november 2021

Tid: Kl. 18.00-21.00

Sted: Næsby Boldklub, Stærehusvej 31, 5270 Odense N

Pris: Kr. 300,-

Forplejning: Der serveres aftensmad og en vand til alle deltagere

Påklædning: Vi skal både være inde og ude, så husk varmt tøj, når I skal overvære træningen på banen

Trænerlicens: Alle børnefodboldtrænere er velkomne på seminaret lige meget hvor meget erfaring, man har. Hvis du har en B- eller C-trænerlicens kan du bruge seminaret til at vedlige holde den. Du får nemlig 3 ”refresh point” ved at deltage.

 

 

OBS! Ønsker man at tilmelde andre børnefodboldtrænere fra klubben, kan det gøres i KlubOffice via menuen Uddannelse > Åbne kurser. Dobbeltklik på kurset, søg personerne frem og tilmeld dem.

Spørgsmål: Kontakt DBU Fyns uddannelsesansvarlige, John Christensen, hvis du har spørgsmål til børnetrænerseminaret.

 

John C
Uddannelseskoordinator John Christensen
63115995