DBU Fyn havde tirsdag lagt i kakkelovnen til et spændende dialogmøde, hvor klubberne i samarbejde med os kunne komme i dialog om, hvordan DBU’s nye børnefodboldstrategi kunne udrulles i praksis via konceptet DBU Børneklub.

Det kom der en masse gode og spændende dialoger ud af.

Efter dialogmødet tog vi en snak med to klubpersoner fra Odense Boldklub (OB), henholdsvis Nick Mikuta, der er børneudviklings- og klubsamarbejdekonsulent og Jesper Eriksen, der er børneudviklingstræner.

Derudover fik vi en snak med Janne Westergaard, der er formand og træner i FC Faaborg, som også gav flere af sine meninger til kende efter mødet.

OB klar til DBU Børneklub
Nick mener, at der er meget at tage med hjem fra dialogmødet:

- Jeg synes, at dialogmøder som det her er enormt givende for fynsk fodbold og for de fynske klubber, da det skaber mere fokus og refleksion omkring børnefodbolden. Sammen vil vi kunne udvikle miljøerne, siger han.

Hans kollega, Jesper, er overbevist om, at OB er klar til at blive en DBU Børneklub:

- Vi er klar til at blive DBU Børneklub. Jeg synes, vi er langt i processen, og vi glæder os til at få det ud på banen i fremtiden. Det er jo derude, vi kan være med til at gøre en forskel, fortæller han og uddyber videre om dialogmødet:

- Interessen, der er fra klubbernes side af og den spørgelyst og ærgerrighed, som vi kunne se, er noget af dét, vi skal bygge videre på. Og så er der selvfølgelig også netværket omkring, hvordan vi i fællesskab kan arbejde videre med strategien. Det, mener jeg, er ekstremt vigtigt.

FC Faaborg vil underskrive samarbejdsaftale
Janne synes også, at man allerede kan kalde FC Faaborg for en DBU Børneklub:

- Mange af de ting, vi arbejder med i vores klub, stemmer overens med strategien i forhold til vores egen tilgang til børnefodbolden. Derfor kan jeg sige, at vi i grove træk er DBU Børneklub. Nu venter vi på at underskrive samarbejdsaftalen med Niels (DBU Fyns klubrådgiver, red.), pointerer hun.

I FC Faaborg kan man allerede ud fra strategien vinge af, at det er spilleren, der er i centrum, også i forhold til rettigheden om ’Lige Meget Spilletid’:  

- Hos os er det det enkelte barn, der er vigtigst, uden undtagelser. Derfor spiller alle lige meget. Der er ikke et eneste barn i klubben, der ikke som minimum spiller en halvleg i hver kamp. Det siger vi altid til enten nye i klubben eller før et stævne begynder, og det gælder også, selvom man taber på det grundlag, fastslår Janne.

Børnestrategien lægger bl.a. også op til Fair Play og hele ånden omkring kampenes afvikling, hvor forældrene på sidelinjen spiller en særdeles vigtig rolle, som er blevet bearbejdet i klubben:

- Alle forældre må gerne komme med positive tilråb, men der er ikke én forældre vi vil høre, som styrer deres børn inde på banen. Så nogle gange går jeg faktisk rundt ved stævnet og prikker folk på skulderen for at bede dem om at trække sig lidt tilbage, afslutter Janne.