Glade fodboldbørn der løber rundt og spiller kamp i Italien, Spanien eller Danmark. Der er ikke noget som en fodboldlejr, der kan ryste en flok børn sammen. DBU’s Ungdomsfond har siden 1964 uddelt økonomisk støtte til klubber og idrætsudøvere i hele landet. Støtte, som skal bruges på unge fodboldspillere eller idrætsudøvere, der på grund af et uheld eller sygdom har det svært.

Nu ændrer fondens bestyrelsen i måden, støtten bliver uddelt på. Fonden vil løbende modtage og behandle ansøgninger, og samtidig skal der ikke længere gå tre år fra en godkendt ansøgning til, at en klub eller idrætsudøver igen kan søge midler. Ansøgere kan altså søge Ungdomsfonden uden at bekymre sig om, om de tidligere har modtaget en bevilling fra fonden.

”Vores håb er at disse ændringer vil gøre det lettere at søge fonden om hjælp. DBU’s Ungdomsfond er sat i verden for at støtte aktiviteter for unge i landets fodboldklubber samt til at hjælpe idrætsudøvere, der er ramt af sygdom eller ulykke. Vi håber, at dette initiativ vil gøre fonden mere tilgængelig og fleksibel for ansøgerne,” siger fondens bestyrelsesformand Bjarne Christensen

En tur til Spanien
En af de klubber, der netop har fået bevilliget midler fra fonden, er Vildbjerg SF Fodbold. De har søgt om økonomisk støtte til, at klubbens piger og drenge i årgang 2008 kan komme på træningslejr i Spanien.

”Turen fungerer som en træningslejr, men den er også med til at styrke klubkulturen og det sociale sammenhold på tværs af årgange og rækker. Vi håber på at give vores ungdomsspillere en god fodboldoplevelse for på den måde at være medvirkende til at fastholde dem i fodboldens eller sportens verden,” fortæller Sussi Bjerre, holdleder for Vildbjerg IF’s U13-afdeling.

Turen har igennem mange år har været en tradition i klubben, og flere i lokalsamfundet har da også selv været med på turen.

”Det er en kultur i klubben, at man tager på denne tur. Alle dem, der har spillet fodbold i Vildbjerg gennem tiden, har en reference til den her udlandstur, de har været på sammen med klubben. Hvis man har ældre søskende, så kender man til turen, og man ser frem til, at man selv bliver gammel nok til at skulle afsted,” siger Sussi Bjerre.

Læs mere om DBU’s Ungdomsfond og dine muligheder for at ansøge den HER.