I sidste uge fik bolden atter lov til at trille på de fynske fodboldbaner, og entusiasmen og gensynsglæden har været stor!

For ungerne, der var samlet på Næsbys baner lørdag formiddag, var der nærmere bare tale om glæde og ikke gensynsglæde. For mange af dem var det nemlig første gang, at de prøvede at sparke til en fodbold, i det man ville kunne kalde ’organiseret regi’. Imens Coronaen har haft lukket fodbolden ned, er mange af dem nemlig blevet gamle nok til at komme til en rigtig fodboldtræning i en rigtig fodboldklub, og stoltheden var til at tage at føle på.

En af spillerne på banen var Cirkeline på 4 år, der er barnebarn til klubbens formand, Poul Jørgensen. Han kunne fortælle, at en helt særlig ting, havde været vigtig for den lille nye fodboldspiller:

  • Morfaren her havde jo selvfølgelig lige sørget for at sende et sæt Næsby-spillertøj hjem til hende, så hun kan være ordentligt klædt på, og det har hun da i hvert fald snakket om og glædet sig meget til. Og så er det jo bare dejligt at se, ungerne have det sjovt på banen, udtaler Poul Jørgensen.

Det er ikke kun i rollen som morfar, at Poul Jørgensen er glad for og stolt af Fugleungerne. Det er han også som formand for Næsby Boldklub:

  • Jeg synes, det er et fantastisk godt tiltag. Konkurrencen om børnenes og forældrenes opmærksomhed er jo stor, og man skal altså gøre noget ekstra for at skabe interessen for fodbolden. Det er anderledes nu, end det var i gamle dage. Det er dejligt at have denne mulighed for give de helt små en god oplevelse af at være en del af foreningslivet.

 

Kegler

Også klubbens nye børneudviklingstræner, Jan Vindahl Hermann, er glad for nu at få alle børnene på græs.

  • Vi har fået stort set alle børnehold i gang i denne uge, og det er gået rigtig godt. Det har nærmest været ligesom at få køer på græs, og humøret har været virkelig højt på banerne i løbet af ugen. Vi kan også mærke, at alle har vænnet sig mere til corona-reglerne, og vi er jo heldige, at vi må være 25 sammen til træning, så jeg synes, det kører rigtig godt, udtaler Jan Vindahl Hermann.

Om lige netop Fugleungerne har børneudviklingstræneren også meget godt at sige:

  • Overordnet set, synes jeg jo, at legen skal fylde i fodboldtræningen langt hen ad vejen, og hos Fugleungerne fylder den jo det hele. I fodbolden har vi tidligere ikke været så gode til at have tilbud til de mindste, men det er vi blevet nu, og det giver en stor værdi, at vi får tilknyttet børnene på et tidligere tidspunkt. Det giver dem også en mere glidende overgang til den mere rigtige fodboldtræning, når de bliver lidt større, afslutter Jan Vindahl Hermann.

 

Skud Beskåret

En god sideeffekt ved opstarten af Fugleungerne i Næsby Boldklub har været, at en gruppe af deres unge pigespillere i klubben har meldt sig som hjælpetrænere. Og det er vel at mærke hjælpere, der ikke kun vil sætte kegler op. De vil gerne være rigtige trænere, og ved lørdagens træning fik de også ansvaret for to af grupperne, som træningen var delt op i pga. Corona-restriktionerne.

 

Kø Beskået