2020 blev året hvor DBU eFodbold - trods velkendte coronaudfordringer - endelig blev sparket i gang. Det betød også, at det blev muligt at drage de første praktiske erfaringer med DBU eFodbold. 

- Vi vil gerne lave det bedst mulige eFodbold-tilbud til de danske fodboldklubber, og derfor har det været helt naturligt for os at spørge dem om og lytte til deres ønsker, nu hvor både vi og de har fået nogle praktiske erfaringer med turneringsformatet, forklarer DBU eFodbold-projektleder, Søren Erik Nielsen, og uddyber:

- Rundspørgen gav os nogle værdifulde input og nogle klare indikationer, der samlet har gjort, at vi har kigget vores eFodbold-struktur efter i sømmene. Vi tror på, at vi kommer styrket videre qua de input, som klubberne har givet os.

DBU eFodbold-turnering spilles uden for fodboldsæsonen

En af de vigtigste ændringer er, at de lokale runder i DBU eFodbold-turneringen fremover spilles fra november - februar, altså væk fra de ordinære udefodboldturneringer. Det gælder også de regionale finaler i midt marts samt Grand Finals i slut marts.

Der bliver dog også rig mulighed for også at spille eFodbold i perioden april-oktober. Her udbyder lokalunionen nemlig eFodbold-stævner, som man løbende kan tilmelde sig, men som altså ikke indgår i selve DBU eFodbold-turneringen, og som derfor ikke er kvalificerende til de regionale finaler.

- Vi har valgt at kalde de stævner for Rekrutteringsstævner, da de giver klubberne en god mulighed for at invitere personer ind for at prøve at spille med på klubbens eFodbold-hold, fortæller Søren Erik og fortsætter:

- Det nye DBU eFodbold-årshjul ser jeg som en styrkelse af vores tilbud, og jeg håber og tror på, at det vil hjælpe endnu flere fodboldklubber til at kaste sig ud i eFodbold. De kan få god og gratis hjælp af vores eFodbold-konsulenter.

Sådan ser det nye eFodbold-årshjul ud: