RharBONA. Kender du ham? Hvis ikke, så kommer du til det om lidt. Han er nemlig en kendt dansk YouTuber med næsten 21.000 abonnenter, der sammen med BK Stjernen har indgået en aftale om at komme over i klubben en gang imellem for at hygge sig på træningsbanen sammen med de unge i klubben.

Formålet med hans tilstedeværelse er at gøre træningen anderledes og sjovere.

På YouTube går han under navnet RharBONA, men i virkeligheden hedder han Ilyas Rharrhar Larsen. Han er en såkaldt sports-vlogger, der på sin kanal mest fokuserer på at lave sjove tricks, leg og challenges med en fodbold på YouTube, som eksemplet nedenfor:

 

 

Skal øge interessen inde- og udefra
Ligesom i andre klubber kæmper BK Stjernen også med at fastholde de unge i klubben. Derfor er formand Carsten Thrane da også både glad for og fuld af forventning til det nye tiltag i klubben:

- Det er jo enormt innovativt og et helt nyt og anderledes tiltag, som vi virkelig er glade for. De unge kender RharBONA særdeles godt, og de synes, det er supersjovt at se ham trylle med bolden. Jeg er sikker på, at det vil styrke deres motivation til at spille fodbold, siger han og fortsætter:

- Vores mål er at øge interessen for vores klub med det nye initiativ. Både for dem, vi i forvejen har i klubben, men også for andre, der hører om det og bare gerne vil have det sjovt ude på træningsbanen.

Til at starte med ønskede RharBONA faktisk at være træner, men klubben fandt det bedst, at han ikke kun var tilknyttet ét hold:

- Det vi tænkte var, at det at have ham på besøg på hver årgang i ny og næ vil gøre det sjovere for hele vores klub som helhed, og det blev vi så enige om, fortæller Carsten. 

RharBONA har allerede været forbi BK Stjernens U13-hold en enkelt gang og spillerne var ellevilde med hans finter. Nu venter mange flere tricks på banen til de øvrige årganges træning den kommende tid.