Fodbold, Fortnite eller fredagsfest? Det kan være svært at fange opmærksomheden hos de 10-13-årige. Det kan mange klubber sikkert nikke genkendende til, og det kan mærkes, når der bliver talt hoveder på U10-U14-holdene.

Der kan være mange grunde til, at det er svært at få fat på børnene. Venner og det sociale fylder måske så meget, at der ikke er plads til fodbold flere gange om ugen. For nye spillere kan det også være svært at blive en del af et hold, hvor mange af kammeraterne allerede har haft en bold ved fødderne i adskillige år.

Det nye tilbud til trænere og klubfolk kan hjælpe med disse udfordringer, både når det handler om at lave et nyt hold eller om at få flere spillere på klubbens børnehold.

Let materiale til svær aldersgruppe

Tilbuddet består af et 30 minutters gratis onlineforløb med små videoer og råd fra eksperter og klubber, en opstartsguide med tjeklister samt en træningsmanual med masser af konkrete øvelser og idéer.

Du får som træner hjælp til at forstå, hvordan de 10-13-årige er skruet sammen. Svaret på, hvorfor et streak på Snapchat eller en enkelt dårlig kommentar pludselig kan fylde alt under en træning - og ikke mindst hvad du kan gøre ved det - vil derfor nu i højere fra ligge ligefor. 

Vigtige indspark fra klubberne

Klubbernes egne behov og ønsker har været medvirkende til, at onlinekursus og -materialer er blevet en realitet. En DBU-rundspørge peger nemlig på, at langt de fleste klubber gerne vil have hjælp til at få nye 10-13-årige medlemmer – og at de ser et konkret behov for rekruttering.

Forløbet er udviklet af SDU, DBU og DBU Bredde med støtte fra Nordea-fonden. 

11FH - træner
Klubrundspørge

78 procent ser et moderat eller stort behov for at få flere medlemmer i alderen 10-13.

91 procent ønsker hjælp til at rekruttere og fastholde 10-13-årige i klubberne.

55 procent af klubberne gør noget særligt for at fastholde de 10-13-årige.

6 procent ønsker udelukkende at tilbyde traditionel turneringsfodbold, mens hele 94 procent er interesseret i/ønsker en bredere vifte af tilbud.

83 procent er interesserede i at få spillere fra de lokale skoler.

Kilde: Rundspørge blandt 133 klubber på Fyn, København, Lolland-Falster og Sjælland, foretaget af DBU og DBU Bredde.