35.000 betalinger, alene i september måned. Det er tid til at betale for medlemskabet ude i klubberne, som i stigende grad gør brug af abonnementsordninger til kontingent.

200 nye klubber de seneste to år sparker nu også restancer, rykkere og Excel-ark ud af banen.

AUTOMATISK KONTINGENT

Sådan fungerer det+

Alle danske fodboldklubber har mulighed for at tilbyde sine medlemmer, at melde sig ind online via KlubOffice - DBU’s medlems- og kontingentsystem. I forbindelse med indmeldelsen kan klubben vælge, om medlemmet skal tilmeldes en abonnementsordning, så kontingentet automatisk trækkes på et betalingskort.

Kontingent på 10 min. 

Det automatiske kontingentsystem i KlubOffice har bredt sig med stor hast over landet de seneste to år. En fjerdedel af alle danske klubber bruger nu abonnementsløsningen, som giver væsentligt færre sene aftentimer til klubbens frivillige ildsjæle.

I Kauslunde IF bruger formand, Nikolaj Sostack, mindre end en halvleg på at inddrive kontingenter.

”Vi bruger vel omkring 10 min. på at følge op på de medlemmer, der ikke er gået igennem som abonnementsbetaling – eller som vil udmelde sig. Nu kan man også udmelde sig online, så det forventer jeg bliver endnu lettere fremover,” fortæller Nikolaj Sostack.

I Næsby BK har Helle Rosendal, der har været medlemsansvarlig i klubben i 17 år, fået en lettere hverdag omkring kontingentterminerne. 

”Det er blevet meget nemmere – helt sikkert. Vi skal ikke bruge så meget tid på at rykke for kontingenter. Det kører automatisk, og hvis nogle medlemmer har skiftet kort, så er det bare at trykke på en knap for at huske dem på at få betalt,” fortæller Helle Rosendal.

Den fynske klub benytter automatisk kontingentkørsel på tredje år, og har nu alle klubbens hold med på KampKlar – holdenes eget administrationsværktøj. En sammenhæng, som skaber tryghed og overblik for alle i klubben.

”Det giver en helt anden føling med, hvad der foregår i klubben. Nu ved vi, at der ikke er nogle der skylder kontingent, når vi skal sende spillercertifikater afsted – og trænerne kan se, hvis en spiller mangler at betale,” slutter Helle Rosendal.

Klubberne har i KlubOffice mulighed for at vælge, at spillere med skyldigt kontingent, ikke kan komme med på holdkortet. Spærringen fjernes automatisk, når kontingentet betales. Læs mere her.

Nye funktioner fjerner mellemled

Den automatiske kontingentmaskine i KlubOffice har med de nye funktioner; ’automatisk bogføring’ og ’online udmeldelse’ fået yderligere brændstof til at hjælpe klubberne til mere tid på banen – og mindre bag skærmen.

”Vi forsøger hele tiden – ud fra de gode input, vi får fra klubberne - at fjerne manuelle processer. Hvis vi kan undgå et klik, spare en e-mail eller forhindre et unødigt mellemled, er der mere tid ude på banen,” fortæller IT-chef, Heidi Lüthje.

’Automatisk bogføring’ bakker op om den automatiske kontingentkørsel. Når betalingerne løber ind, overføres de hver nat til en kassekladde, og bogføres automatisk. Det betyder, at der ikke opstår flaskehalse, fx når et medlem betaler sit skyldige kontingent. Læs mere om automatisk bogføring her.

Mange klubber har fortsat en e-mail på en kasserer stående på hjemmeside, når et medlem skal melde sig ud af klubben. Nu kan man tilbyde sine medlemmer, at anmode om at melde sig ud online, så udmeldelsen blot skal godkendes i KlubOffice. Se hvordan her.